Quantcast
Η Air Liquide υπογράφει δύο συμβόλαια με τη βιομηχανία πρόωσης δορυφόρων - enikonomia.gr
share

Η Air Liquide υπογράφει δύο συμβόλαια με τη βιομηχανία πρόωσης δορυφόρων

δημοσιεύτηκε:

Η Air Liquide υπέγραψε πρόσφατα δύο πολυετή συμβόλαια, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια Ξένου υψηλής καθαρότητας στη βιομηχανία ηλεκτρικής πρόωσης δορυφόρων: το ένα με την Airbus Defence and Space, παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς ηλεκτρικών δορυφόρων υψηλής ισχύος και το άλλο με την Thales Alenia Space, κορυφαία εταιρία στον τομέα των δορυφόρων υψηλής ταχύτητας. Η παγκόσμια ζήτηση για δορυφόρους τηλεπικοινωνιών επηρεάζεται από την αντικατάσταση των παλιότερων εξοπλισμών και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο.

Το Ξένον είναι ένα πολύ σπάνιο αέριο στη Γη. Η Air Liquide, παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή Ξένου, χρησιμοποιεί τις πατενταρισμένες τεχνολογίες της για να εξάγει Ξένον από τον αέρα και διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της προμήθειάς του χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους εφοδιασμού. Για να παραχθεί Ξένον προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε πελάτη, χρησιμοποιείται προηγμένος εξοπλισμός ανάλυσης:  παράγεται από το βασικό αέριο μέχρι Ξένον υψηλής καθαρότητας, ανάλογα με τον τομέα – βιομηχανία, ιατρική, ηλεκτρονική και αεροδιαστημική.

Χαρακτηριστικά όπως η πυκνότητα του, η δυναμική για ιονισμό και η αδράνεια καθιστούν αυτό το ευγενές αέριο ένα εξαιρετικά πολύτιμο συστατικό για διάφορες εφαρμογές, ανάμεσα στις οποίες και η πρόωση διαστημικών οχημάτων. Το Ξένον υψηλής καθαρότητας χρησιμοποιείται ως προωστικό κίνησης για να τεθούν σε τροχιά και να διατηρήσουν τη θέση τους οι δορυφόροι.

Η πρόωση δορυφόρων εισήλθε πρόσφατα σε μία νέα εποχή με την ανάπτυξη πλήρως ηλεκτρικών κινητήρων, μία πρωτοποριακή τεχνολογία που έχει μεταμορφώσει τη βιομηχανία δορυφόρων. Οι κινητήρες αυτοί χρησιμοποιούν την ενέργεια που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ των δορυφόρων για να εξάγουν ένα αέριο (συνήθως Ξένο) και να δημιουργήσουν έτσι την πρόωση. Οι πλήρως ηλεκτρικοί κινητήρες αυξάνουν κατά 50% τη δυναμικότητα φόρτισης του δορυφόρου, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη εκτόξευσης. Τα επόμενα χρόνια, το λιγότερο το ένα τρίτο της αγοράς θα έχει υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία..

Ο Guy Salzgeber, Αντιπρόεδρος Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων της Ευρώπης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η Airbus Defence and Space και η  Thales Alenia Space μας επέλεξαν ως τεχνολογικό συνεργάτη για την προμήθεια Ξένου υψηλής καθαρότητας. Μέσα από τις συνεργασίες αυτές, θα συνεισφέρουμε στην πρωτιά της Ευρώπης στον τομέα της κατασκευής δορυφόρων, προσφέροντας την εμπειρία μας στον εφοδιασμό και την παραγωγική αλυσίδα ευγενών αερίων που απαιτούνται. »  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.