Quantcast
Η Air Liquide επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία με μία εξαγορά - enikonomia.gr
share

Η Air Liquide επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία με μία εξαγορά

δημοσιεύτηκε:

Η Air Liquide επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της στην Τουρκική αγορά με την εξαγορά της Messer Aligaz Sanayi Gazlari, θυγατρική του Ομίλου παραγωγής βιομηχανικών αερίων Messer Group GmbH.

Η Messer Aligaz έχει ως αντικείμενο την παροχή  βιομηχανικών, ιατρικών και ειδικών αερίων σε διάφορες βιομηχανίες στην Τουρκία. Η εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 70 εργαζόμενους, το 2014 παρουσίασε έσοδα της τάξης των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δραστηριότητες της Messer Aligaz, επικεντρωμένες κυρίως στον κλάδο Βιομηχανικές Πωλήσεις – Εμπόριο, είναι εγκατεστημένες σε ιδιαίτερα βιομηχανοποιημένες περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου. Η εταιρεία κατέχει και λειτουργεί μία μονάδα διαχωρισμού του αέρα (ASU) για την παραγωγή υγρού οξυγόνου, αζώτου και αργού, και 3 κέντρα εμφιάλωσης.

Η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί την είσοδο της Air Liquide στην περιοχή του Μαρμαρά και επιτρέπει πλέον την παρουσία της σε τρεις κύριες βιομηχανικές περιοχές της χώρας: Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα αυξήσει περαιτέρω την ικανότητα της Air Liquide για τη δημιουργία αξίας προς τους πελάτες της.

Η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος των επενδύσεων της Air Liquide στην Τουρκία. Από το 2011, ο Όμιλος έχει ήδη επενδύσει σε δύο μονάδες παραγωγής στην Άγκυρα και τη Σμύρνη.

Ο Christophe Chalier, Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Ανατολικής Ευρώπης της Air Liquide, δήλωσε: «Η Τουρκία είναι μια αναπτυσσόμενη οικονομία, που έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις σε πολλούς βιομηχανικούς τομείς. Η εξαγορά αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνολική παρουσία μας σε αυτή τη χώρα, δίνοντας τη δυνατότητα στην Air Liquide να εξυπηρετεί ακόμη καλύτερα τους πελάτες της. Αποδεικνύει επίσης τη δέσμευσή μας για επενδύσεις στην Τουρκία. Με χαρά καλωσορίζω τους υπαλλήλους της Messer Aligaz.»

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.