Ακόμα μία θετική χρήση κατέγραψε το οικονομικό έτος 2016, πάρα το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Groupama Ασφαλιστική, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, η Groupama Ασφαλιστική συνέχισε την κερδοφόρα πορεία της παρουσιάζοντας καθαρά κέρδη χρήσης 7,3 εκατ. ευρώ για το 2016.
Η παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε σε 135,57 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνοντας την παραγωγή των επενδυτικών προϊόντων). Στον κλάδο ασφάλισης κατά ζημιών η παραγωγή μειώθηκε κατά 4,1% ενώ αύξηση παρουσίασε συνολικά ο κλάδος ζωής κατά 1,6%.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του κλάδου ζωής (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής των επενδυτικών προϊόντων) διαμορφώθηκε στα 53,1 εκατ. ευρώ. Η θετική μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο κατά 1,6% στηρίζεται κυρίως στην παραγωγή των ατομικών συμβολαίων υγείας και συμπληρωματικών ασφαλίσεων, η οποία αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
Η παραγωγή των αποταμιευτικών προϊόντων κινήθηκε ανοδικά κατά 4%, καθώς η αύξηση των εισφορών στα ομαδικά συνταξιοδοτικά (DAF) αντιστάθμισε την μείωση στην παραγωγή των προϊόντων ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις.
Στον κλάδο αυτοκινήτου, η εταιρεία κατάφερε για άλλη μια χρονιά να παρουσιάσει απόδοση καλύτερη της αγοράς, αυξάνοντας το μερίδιό της. Παράλληλα, στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτων, το μερίδιο αγοράς ανήλθε σε 5,1% το 2016 από 4,9% το 2015, ενώ στον κλάδο χερσαίων οχημάτων το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 5,5% το 2016 σε σχέση με 5,1% το 2015.
Σε ότι αφορά τον κλάδο πυρός, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 21,4 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά -7,4%. Η μείωση αυτή αντανακλά τις συνθήκες πίεσης που παρατηρούνται στην ασφαλιστική αγορά, όπου η μεταβολή της παραγωγής είναι επίσης μειωμένη κατά -2,8%.
Σε σχέση με τα τεχνικά αποτελέσματα, η συνετή διαχείριση κινδύνων αποτυπώνεται στον δείκτη συνολικών ζημιών και εξόδων, ο οποίος το 2016 διαμορφώθηκε στο εξαιρετικά κερδοφόρο επίπεδο του 84,9% για το κλάδο ασφαλίσεων κατά ζημιών.
Στον κλάδο αυτοκινήτου, ο συνολικός δείκτης ζημιών και εξόδων αυξήθηκε κατά 5,4 μονάδες σε σχέση με τα επίπεδα του 2015 και ανήλθε στο 84,6%, ενώ σημαντικά θετικό είναι για το 2016 και το αποτέλεσμα στον κλάδο Πυρός όπου ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στο 80,8% έναντι 79,4% το 2015.