Quantcast
ΦΑΓΕ: Tα κέρδη έρχονται από το εξωτερικό - enikonomia.gr
share

ΦΑΓΕ: Tα κέρδη έρχονται από το εξωτερικό

δημοσιεύτηκε:

Διατηρώντας σταθερά ανοδική τη δυναμική της στις διεθνείς αγορές, η Φάγε International έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους εμφανίζοντας ενισχυμένα μεγέθη.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το πρώτο 6μηνο του 2016 που δημοσιεύτηκαν χθες, συνεχίζουν να δικαιώνουν την –πολλαπλώς επικριθείσα τότε- επιλογή των ιδιοκτητών της ΦΑΓΕ να μεταφέρουν προ τριετίας την έδρα του ομίλου τους στο Λουξεμβούργο και να προγραμματίζουν πλέον να επενδύσουν εκεί περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χτίσουν νέο εργοστάσιο παραγωγής γιαουρτιού με ετήσια δυναμικότητα 40.000 τόνων.

Όσον αφορά την πορεία των μεγεθών στο πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής έκθεσης της γαλακτοβιομηχανίας που δημοσιοποιήθηκε χθες, τα συνολικά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 3,5% στα 339,2 εκατ. δολ. (περί τα 303,2 εκατ. ευρώ), ενώ ο όγκος πωλήσεων το ίδιο διάστημα αυξήθηκε οριακά κατά 0,7% σε σύγκριση με τοπερσινό αντίστοιχο εξάμηνο.

Παράλληλα, το πρώτο εξάμηνο του έτους συνοδεύτηκε και με μια σημαντική ενίσχυση του μικτού κέρδους της Φάγε της τάξεως του 8,7% στα 172 εκατ. δολ (153,7 εκατ. ευρώ) εξαιτίας κυρίως της μείωσης στις τιμές γάλακτος έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος κατά 3,4% στις HΠΑ και κατά 16,3% στην Ελλάδα.

Η βελτίωση της εικόνας του μικτού κέρδους είχε και θετικό αντίκτυπο στην εικόνα της κερδοφορίας, η οποία ανήλθε σε 29,6 εκατ. δολ. (26,4 εκατ. ευρώ) έναντι 25 εκατ. δολ. (22,3 εκατ. ευρώ).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.