Εξαγορά της κυτιοποιίας KYTION: H επένδυση που αλλάζει τα δεδομένα της αγοράς χάρτινης συσκευασίας

Σε συμφωνία με τον όμιλο PYRAMIS ΑΕ ήρθε η εταιρία CREATIVE PACK BLUEBOX AE και απορρόφησε μέσω εξαγοράς την δραστηριότητα της κυτιοποιίας που λειτουργούσε υπό το εμπορικό σήμα ΚΥΤΙΟΝ.

Έτσι, όλα τα πάγια της ΚΥΤΙΟΝ, το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις απορροφήθηκαν από την CREATIVE PACK BLUEBOX AE. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε τον στις 31 Ιουλίου 2024 και έκτοτε η μονάδα της ΚΥΤΙΟΝ αποτελεί υποκατάστημα της CREATIVE PACK BLUEBOX AE υπό τον ίδιο ΑΦΜ.

Που εξειδικεύεται η KYTION

Η ΚΥΤΙΟΝ λειτουργεί σε αυτόνομη μονάδα στην βιομηχανική ζώνη Κιλκίς και εξειδικεύεται κυρίως σε κουτιά με ενισχυμένο χαρτόνι (λαμιναρισμένα σε κυματοειδή).

Η εξειδίκευση της αυτή προσφέρει μια εξαιρετική εμπορική και παραγωγική συνέργεια στην εταιρία μας και μας ενδυναμώνει σε έναν τομέα που απευθύνεται κυρίως σε πελάτες τροφίμων με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Η ΚΥΤΙΟΝ, διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, τις καινοτόμες λύσεις, την απαρέγκλιτη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, το ανταγωνιστικό κόστος και το έμπειρο, αξιόπιστο και ευέλικτο ανθρώπινο δυναμικό της.

Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά είχε καταφέρει μέχρι την ημέρα της εξαγοράς να κερδίσει την εμπιστοσύνη μιας πλειάδας μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, με έδρα την Ελλάδα, σε πολλούς και σημαντικά διαφορετικούς κλάδους Εμπορικής, Παραγωγικής και Βιομηχανικής δραστηριότητας, με υψηλές απαιτήσεις προδιαγραφών, για τις οποίες παράγει καινοτόμες λύσεις συσκευασίας.

Σύγχρονη μονάδα

Στην πολύ σύγχρονη και καλά σχεδιασμένη μονάδα 4.700 τ.μ. υπάρχουν μεταξύ άλλων – Φυλλοκοπτική μηχανή (κοπή πρώτης ύλης από ρολό σε φύλλα) – Πλήρες ατελιέ με CTP , ψηφιακό δοκίμιο και plotter κοπής λευκών δειγμάτων – Δυο 5χρωμες εκτυπωτικές μηχανές Roland – Βερνικοποιηση UV – Γραμμή παραγωγής οδηγιών φαρμάκων με εκτύπωση κοπή και δίπλωμα – Λαμιναριστική μηχανή για κυματοειδή χαρτόνια e, b, be, f flute κ.α. – Δυο αυτόματες στάντζες μορφοκοπής – Τρεις συρταροκολλητικές μηχανές πλάτους από 65 έως 145 εκατοστών για κάθε είδους κόλληση

Το 2023 ο κύκλος εργασιών της ΚΥΤΙΟΝ ανήλθε περίπου στα 2.000.000 ευρώ και το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε 1.000.000 ευρώ περίπου, για το πεντάμηνο Αύγουστος- Δεκέμβριος 2024 εκτιμάται κύκλος εργασιών 800.000 ευρώ. Η πρόβλεψη για το 2025 ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ.

Ποια είναι η CREATIVE PACK BLUEBOX AE  

Η εταιρία CREATIVE PACK BLUEBOX AE ιδρύθηκε το 2019 και έκτοτε σημειώνει μια σταθερά ανοδική πορεία συνεργαζόμενη κυρίως με εταιρίες του κλάδου τροφίμων, φαρμάκων και προϊόντων ατομικής υγιεινής.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της πρώτης πενταετίας, έχουν ως εξής:

Μεγάλες επενδύσεις

Μέσα στο 2023 η εταιρία υλοποίησε μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που περιλάμβανε την απόκτηση μιας εκτυπωτικής μηχανής Roland 700 Hi Print με 7 πύργους εκτύπωσης και 1 πύργο βερνικοποίησης. Επίσης αγόρασε μια συρταροκολλητική μηχανή και μια μηχανή επικόλλησης πλαστικών παραθύρων. Τέλος, επενδυθήκαν απαραίτητα κεφάλαια για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στον Άγιο Στέφανο , και έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη της επόμενη πενταετίας. Η εταιρία εκτός από τις δυο πιστοποιήσεις που ήδη διαθέτει (ISO 9000, FSC) βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης κατά ISO 14000 & 50000. Η εταιρία αποφάσισε επίσης να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο από τα 300.000€ στα 500.000€. Πέραν της οργανικής ανάπτυξης η οποία είναι η πιο δυναμική στον κλάδο, η εταιρία επιδιώκει την ανάπτυξη και μέσω πολύ στοχευμένων εξαγορών με πρώτη αυτή της ΚΥΤΙΟΝ.

Τα οφέλη της εξαγοράς της ΚΥΤΙΟΝ για την CREATIVE PACK BLUEBOX AE

Exit mobile version