Quantcast
ΕΥΔΑΠ: Τι λέει ο πρόεδρος της Εταιρείας για την λειψυδρία - enikonomia.gr
share

ΕΥΔΑΠ: Τι λέει ο πρόεδρος της Εταιρείας για την λειψυδρία

δημοσιεύτηκε:

Η ΕΥΔΑΠ  είναι καταλύτης λύσεων στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Γιώργο Στεργίου.

Όπως είπε  ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Στεργίου μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας «μετά από αρκετές δεκαετίες η πρόκληση της λειψυδρίας επανέρχεται και όπως αποδεικνύουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία με μεγάλη ένταση. Σίγουρα φαντάζει ως απειλή αλλά έχουμε τη βεβαιότητα και το σχέδιο ώστε να εξελιχθεί σε ευκαιρία ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της εταιρείας. Επειδή μάλιστα η πιθανή έλλειψη πόσιμου νερού αφορά περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα η ΕΥΔΑΠ γνωρίζει τον τρόπο και θέλει να γίνει καταλύτης λύσεων και σημείο αναφοράς στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ζητήματος».

Η ΕΥΔΑΠ

Ο κ. Στεργίου χαρακτήρισε το 2023 ως έτος καμπής για την ΕΥΔΑΠ καθώς το προηγούμενο έτος αφενός δημιουργήθηκε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και αφετέρου η Πολιτεία «με θεσμικά ξεκάθαρο τρόπο εξέφρασε τη βούληση της και προχώρησε στη μεταβίβαση του 50% + 1 μετοχών κυριότητας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας στο Ελληνικό Δημόσιο ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου του σε ποσοστό 61,33%».

Πρόκειται, όπως είπε για δύο εξαιρετικής σημασίας εξελίξεις που θέτουν ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας και ανάπτυξης της εταιρείας, με κύρια χαρακτηριστικά του τον ορθολογισμό και τη νομική βεβαιότητα, ένα πλαίσιο σύγχρονο με πολλές ομοιότητες με αντίστοιχα άλλων ευρωπαϊκών χωρών αλλά και με τις απαραίτητες εθνικές προσαρμογές.

Σημείωσε επίσης την βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων και των δεικτών αποτελεσματικότητας της εταιρείας σε συνδυασμό με αλματώδη αύξηση των επενδύσεων.

«Το θετικό momentum που δημιουργείται ενισχύεται έτι περαιτέρω και με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την οποία διευρύνονται οι σκοποί της εταιρείας δίνοντας νέες δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων μας προς όφελος των μετόχων αλλά και του κοινωνικού συνόλου», κατέληξε ο κ. Στεργίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.