Quantcast
Εταιρείες: Τι ισχύει για τους παραβάτες που δεν πληρώνουν τα πρόστιμα, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα - enikonomia.gr
share

Εταιρείες: Τι ισχύει για τους παραβάτες που δεν πληρώνουν τα πρόστιμα, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις εταιρείες που παραβαίνουν νόμο και δεν τα πληρώνουν, έδωσε σήμερα  υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην  τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ”  Newsroom” .

«Τα πρόστιμα πληρώνονται. Εγώ κατέθεσα στην Βουλή και τα αποδεικτικά που δείχνουν ότι οι εταιρίες που έχουν βρεθεί να παραβιάζουν τον νόμο για αθέμιτη κερδοφορία, έχουν πληρώσει. Όσες δεν έχουν πληρώσει, προχωράμε σε βεβαίωση των οφειλών αυτών στην Εφορία ή στη αρμόδια ΔΟΥ και από εκεί και πέρα εισπράττονται  μέσω του φορολογικού μηχανισμού που έχει η χώρα μας.  Άρα δεν τίθεται θέμα μη είσπραξης αυτών των προστίμων», είπε.

Επίσης μίλησε για το θέμα τιμών προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. « Ο στόχος της κυβέρνησής μας είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε χαμηλότερες τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.  Αυτή είναι βασική μας προτεραιότητα. Πώς θέλουμε να το πετύχουμε αυτό; Αυτό το πετυχαίνουμε: πρώτον με ελέγχους κατά της αισχροκέρδειας δεύτερον, με πρωτοβουλίες όπως  με τη  μόνιμη μείωσης της τιμής/ το καλάθι του νοικοκυριού», είπε και συμπλήρωσε πως «αυτές οι πρωτοβουλίες είναι δράσεις που βοηθούν τα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε καταναλωτικά αγαθά, αναγκαία για την καθημερινή διαβίωσή τους σε χαμηλότερες τιμές».

Επίσης μίλησε και για τις εισπρακτικές εταιρίες: «Δεν θα σταματήσουμε να ελέγχουμε τις εισπρακτικές εταιρίες. Οι εισπρακτικές εταιρίες θα πρέπει να τηρούν την νομιμότητα και να σέβονται τους οφειλέτες όπως πρέπει», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.