Έρχεται νέο εργαλείο για την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων – Ποιες αφορά σύμφωνα με τον Παπαστεργίου

επιχειρήσεις

Για την βοήθεια  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αναβαθμιστούν ψηφιακά μίλησε μεταξύ άλλων ο  υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου  εάν και τρέχουν ήδη πολλά εργαλεία για τις επιχειρήσεις αυτές « τον Σεπτέμβριο βγαίνει ακόμη ένα εργαλείο για μικρούς επιχειρηματίες, για μικρές επιχειρήσεις ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις  έτσι ώστε και αυτές να μπορέσουν να αποκτήσουν υποδομές και λογισμικό και να πουλήσουν ηλεκτρονικά την επόμενη μέρα (εν. τα προϊόντα/ υπηρεσίες) στους  πελάτες και να ελαφρύνουν τις εσωτερικές διαδικασίες  για να γίνουν πιο αποτελεσματικές και πιο οικονομικές στη λειτουργία τους »

« Ήδη τρέχουν προγράμματα  για τον μετασχηματισμό επιχειρήσεων. Έτρεξαν 3 άξονες τη  χρονιά που μας  πέρασε .Τον πρώτο άξονα που αφορούσαν μικρές επιχειρήσεις δεν απορροφήθηκαν τα λεφτά .Ξανά βγάζουμε το πρόγραμμα με πιο εύκολα κριτήρια και αυτό περιλαμβάνει πλέον και τους ελεύθερους επαγγελματίες έτσι ώστε και εκεί και πέρα να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις  άμεσα και γρήγορα »συμπλήρωσε.

Για την ψηφιοποίηση του του Κτηματολογίου

Επίσης αναφέρθηκε και στην ψηφιοποίηση του του Κτηματολόγιου. Έχει προχωρήσει πολύ η διαδικασία αυτή, καθώς «περισσότερο από 50% των διαδικασιών στα μεγάλα κτημοτολογικά γραφεία Θεσσαλονίκης, Αθήνας γίνονται ψηφιακά. Θέλει ωστόσο ακόμη δουλειά» σημείωσε.

Όσον αφορά στην εφαρμογή My Coast gov.gr η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να προχωρήσουν σε καταγγελία για τις παραλίες, για παρανομίες με ομπρέλες και ξαπλώστρες ο κ. Παπαστεργίου τη χαρακτήρισε δημοφιλή, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η εφαρμογή μας επιτρέπει να ξέρουμε αν η παραλία στην οποία βρισκόμαστε και ο χώρος όπου καταλαμβάνουν ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι νόμιμα κατειλημμένος ή όχι. Οι καταγγελίες είναι κοντά στις 20 χιλιάδες, οι υπηρεσίες κυρίως ξεκινάνε από τα νησιά που είναι πιο δημοφιλή αλλά και από εκεί πέρα με την βοήθεια της τεχνολογίας προσπαθούμε να απελευθερώσουμε ακτές».


.

Exit mobile version