EON: Ζημιές – ρεκόρ το 2016

Η EON εμφάνισε ετήσιες ζημιές-ρεκόρ, κυρίως εξαιτίας κοστών που συνδέονται με το spinoff της μονάδας άνθρακα και αερίου, Uniper.

Οι καθαρές ζημιές της μεγαλύτερης γερμανικής εταιρίας στην ανανεώσιμη ενέργεια διευρύνθηκαν 21% σε 8,45 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα υποχώρησαν κατά 16% σε 904 εκατ. ευρώ. Το νούμερο αυτό εξαιρεί απομειώσεις και κέρδη της Uniper, ενώ ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για 829,3 εκατ. ευρώ.

Οι απομειώσεις της EON διογκώθηκαν σε περίπου 25 δισ. ευρώ στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών, καθώς η βουτιά στις τιμές ενέργειας διάβρωσε την αξία των εργοστασίων συμβατικής ενέργειας.

Προκειμένου να προσαρμοστεί, έβγαλε την Uniper στο χρηματιστήριο το Σεπτέμβριο και εστιάζει πλέον στην ανανεώσιμη ενέργεια, στα δίκτυα και στους πελάτες λιανικής, ενώ έχει διατηρήσει τους γερμανικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρία με έδρα στο Έσεν πρότεινε μέρισμα 0,21 ευρώ ανά μετοχή για το έτος και αναμένει το ποσό να αυξηθεί σε 0,30 ευρώ για το 2017.


Exit mobile version