Δύναμη πυρός 1 δισ. δολαρίων – Κίνηση εθνικής σημασίας από τον Όμιλο Κυριακού

Ανακοίνωσε τη δημιουργία επενδυτικού fund με το Qatar Investment Authority. Nέα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία αποτελεί η δημιουργία επενδυτικού fund από το Κ Group, τον διεθνή όμιλο επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού, και το Quatar Investment Authority (QIA), το επενδυτικό fund του Κατάρ, με κεφάλαια 1 δισ. δολάρια από την QIA για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δημιουργία επενδυτικού fund του Ομίλου Κυριακού αποτελεί μια τεράστια στρατηγική συνεργασία που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑ – ΠΗΓΗ: Realnews

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη διαχείριση του fund θα έχει ο Όμιλος Κυριακού μέσω συνδεδεμένων εταιρειών του, ενώ θα επενδύσει και δικά του κεφάλαια. Το fund θα αξιολογήσει ευκαιρίες στους περισσότερους αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και θα επενδύσει σε εταιρείες που θα επωφεληθούν σημαντικά από τα νέα κεφάλαια.

Νέες θέσεις εργασίας

Με αυτές τις επενδύσεις αναμένεται να δημιουργηθεί εύφορο έδαφος για νέες θέσεις εργασίας, για προσέλκυση χιλιάδων εργαζομένων με εξειδίκευση και γνώση, προσφέροντας καλύτερες προοπτικές απασχόλησης και εξέλιξης, με ευεργετικές επιδράσεις στην οικονομία και στο κοινωνικό σύνολο. Τα δύο μέρη σκοπεύουν να επενδύσουν σε όλους τους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Το fund δεν θα στοχεύσει στον κλάδο των media αλλά θα επικεντρωθεί σε όλους τους τομείς και τους κλάδους που είναι αναπτυσσόμενοι και συνιστούν ευκαιρίες επένδυσης. Το QIA επενδύει στην Ελλάδα προσβλέποντας σε περαιτέρω ανάπτυξη και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα, στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στο Κ Group.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες του Ομίλου Κυριακού με επιχειρηματικούς κολοσσούς της Μέσης Ανατολής, καθώς και με άλλους διεθνείς επενδυτές. Ο Θοδωρής Κυριακού, μέτοχος του K Group, δήλωσε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με την QIA. Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία δημιουργεί ελκυστικές προοπτικές και ευκαιρίες για εγχώριους, αλλά και διεθνείς επενδυτές. Η συμφωνία αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για δημιουργία βιώσιμων και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων σε διαφορετικούς κλάδους».

Από την πλευρά του, ο Mansoor Al Mahmoud, CEO του QIA, τόνισε ότι «η δέσμευση του QIA για επενδύσεις στην Ελλάδα σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η οποία, ωθούμενη από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να ξεπερνά σε ρυθμούς ανάπτυξης την ευρωζώνη. Οπως ακριβώς συμβαίνει και με το QIA, η φιλοσοφία του Κ Group βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα και στην προσήλωση σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους που προσφέρουν λύσεις».

Ποιο είναι το K Group

To Κ Group είναι ο διεθνής όμιλος επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού και διατηρεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο σε ναυτιλία, ΜΜΕ, real estate και asset management. Το όραμα του K Group πηγάζει από τη μακρά ιστορία του, τις αξίες του και τη μακροχρόνια στρατηγική του για ανάπτυξη των υφιστάμενων και μελλοντικών επενδύσεών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κ Group, με τον κύριο μέτοχό του, τον Θ. Κυριακού, συνεχίζει τις μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες υψηλής στρατηγικής σημασίας με ακόμα μία συμφωνία που έρχεται να προστεθεί στην παλέτα των διεθνών συνεργασιών του, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Μέση Ανατολή, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει ο Θ. Κυριακού με τον αραβικό κολοσσό των media MBC, επιτυγχάνοντας μια συμφωνία 225 εκατ. ευρώ, λόγω και των εδραιωμένων σχέσεων που έχει με τη Σαουδική Αραβία, αλλά και με τη Fairfax Financial Holdings Limited, του Πρεμ Γουάτσα, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, ενώ πρόσφατα παρήγγειλε τη ναυπήγηση 12 νέων τάνκερ στην Κίνα. Η οικογένεια Κυριακού δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της ναυτιλίας εδώ και τέσσερις γενεές.

Στον τομέα ΜΜΕ δραστηριοποιείται μέσω του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος είναι ένας κορυφαίος πολυεθνικός οργανισμός media, περιεχομένου, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, και διατηρεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο διεθνών media assets (τηλεόραση, ΟΤΤ, ραδιόφωνο, αίθουσες κινηματογράφου, ψηφιακά μέσα, μουσική, εκδόσεις και εκπαίδευση) σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία.

Ποιο είναι το QIA

Το Qatar Investment Authority είναι η επενδυτική Αρχή του Κατάρ, που ιδρύθηκε το 2005 προκειμένου να διαχειριστεί τα κρατικά αποθεματικά κεφάλαια. Το QIA αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δραστήρια ταμεία εθνικού πλούτου παγκοσμίως. Το QIA επενδύει σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων και περιοχών, καθώς και σε συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου και διαφοροποιημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου με μακροπρόθεσμη προοπτική, που μπορεί να αποφέρει βιώσιμες αποδόσεις και να συμβάλει στην ευημερία του κράτους του Κατάρ.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

 

Exit mobile version