Quantcast
Δρανδάκης: Το Taxibeat είναι μία αυτόνομη, επικερδής επιχείρηση - enikonomia.gr
share

Δρανδάκης: Το Taxibeat είναι μία αυτόνομη, επικερδής επιχείρηση

δημοσιεύτηκε:

Για την πορεία της εφαρμογής Taxibeat μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο CEO της εταιρείας Νίκος Δρανδάκης. Η επιχείρηση που δημιουργήθηκε μέσα στην περίοδο της κρίσης, κερδίζει συνεχώς έδαφος στη χώρα μας, αλλά καταγράφει σημαντική ανάπτυξη και εκτός συνόρων.

Το Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 από μία ομάδα τεσσάρων ατόμων και με χρηματοδότηση από το Open Fund της Αθήνας, ύψους 40.000 ευρώ. Πέντε χρόνια μετά, η εταιρεία έχει επεκταθεί στο εξωτερικό, αριθμεί περίπου 100 άτομα προσωπικό, παρέχει αυξημένο αριθμό υπηρεσιών, ενώ η συνολική χρηματοδότηση που έχει λάβει, ανέρχεται σε 7.5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Δρανδάκης, το Taxibeat «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 180%, καταγράφοντας πολλαπλάσιο αριθμό διαδρομών χρόνο με το χρόνο. «Με ρυθμό ανάπτυξης που ελάχιστες εταιρείες μπόρεσαν να παρουσιάσουν εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρέθηκε -και βρίσκεται ακόμη- η χώρα μας και χάρη στη στελέχωση της εταιρείας με A-players, το Taxibeat είναι σήμερα μία αυτόνομη, επικερδής επιχείρηση» αναφέρει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του από την ανάπτυξη που έχει καταγράψει στο Περού, «καθώς τα νούμερά μας αυξάνονται μήνα με το μήνα». «Και με την πορεία μας στην Ελλάδα, όμως, είμαι ευχαριστημένος, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, των ιδιαιτεροτήτων μίας αγοράς που δεν είναι ελεύθερη, καθώς και της επίδρασης της οικονομικής κρίσης στη γενικότερη χρήση του ταξί. Το γεγονός ότι το Taxibeat συνεχίζει να μεγαλώνει σε μία αγορά η οποία συρρικνώνεται, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και επιτυχία της ομάδας μου» εξηγεί ο κ. Δρανδάκης.

Όπως σημειώνει, «τη δραστηριότητα του Taxibeat στην ελληνική, αλλά και την περουβιανή αγορά, υποστηρίζει καθημερινά μία ομάδα περίπου 100 ανθρώπων, συνολικά. Ωστόσο, αυτό το νούμερο μεταβάλλεται τακτικά, καθώς νέα μέλη προστίθενται διαρκώς στην ομάδα». «Η ομάδα μας απαρτίζεται από υποομάδες, που εργάζονται για το Product, (κυρίως engineers και designers), για τα Operations/ Customer Support, το Growth, κ.ά.» συμπληρώνει.

«Το Taxibeat», όπως επισημαίνει, «έχει σταθερά ηγετική θέση στην Αθήνα, αλλά και στη Λίμα, πρωτεύουσα του Περού, αγορά που δραστηριοποιείται από το 2014 και στην οποία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του στις πόλεις Cusco και Arequipa. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο επιβάτες είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στη δωρεάν εφαρμογή, ενώ το δίκτυο αριθμεί σήμερα σε Λίμα και Αθήνα 24.000 οδηγούς». «Στόχος μας είναι ο στόλος μας να φτάσει τους 25.000 συνεργαζόμενους οδηγούς, μέχρι το τέλος του 2016 και είμαστε ήδη πολύ κοντά σε αυτόν» τονίζει ο κ. Δρανδάκης. «Προφανώς», εκτιμά ο ίδιος, «θα τον ξεπεράσουμε».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.