Quantcast
Δάνειο 6,2 εκ. ευρώ στην «Χατζηιωάννου ΑΕ» - enikonomia.gr
share

Δάνειο 6,2 εκ. ευρώ στην «Χατζηιωάννου ΑΕ»

δημοσιεύτηκε:

Δάνειο ύψους 6,2 εκατ. ευρώ και επταετούς διάρκειας χορήγησε στην εταιρεία ειδών συσκευασίας “Χατζηιωάννου Βιομηχανική και Εμπορική Α.Ε.”, με έδρα το Σταυροχώρι Κιλκίς, η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια), διεθνής χρηματοδοτικός οργανισμός με 11 κράτη-μέλη.

Η μακροπρόθεσμη αυτή χρηματοδότηση θα συμβάλει, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, στην αναβάθμιση της τεχνολογικής βάσης της εταιρείας και στην επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας και του εύρους των προϊόντων της. Η “Χατζηιωάννου Α.Ε.” παρουσιάζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και διαθέτει τα προϊόντα της σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα κράτη-μέλη της Παρευξείνιας Τράπεζας όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ρωσία.

“Ως περιφερειακή αναπτυξιακή τράπεζα, έχουμε δεσμευτεί για την επιτάχυνση των εργασιών μας στην Ελλάδα, υπό τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες και την έλλειψη χρηματοδότησης για επιχειρήσεις. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να χρηματοδοτούμε την “Χατζηϊωάννου Α.Ε.”, ηγέτη στον κλάδο της και σημαντικό εργοδότη με έδρα μια λιγότερο ανεπτυγμένη περιφέρεια της Ελλάδας, να βελτιώσει περαιτέρω τη διαδικασία παραγωγής και την αύξηση των εξαγωγών. Η χρηματοδότησή μας θα έχει σημαντικό αναπτυξιακό αντίκτυπο στη χώρα που μας φιλοξενεί, ιδιαίτερα τώρα που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας, Ιχσάν Ουγούρ Ντελικανλί, μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης στη Θεσσαλονίκη.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα) είναι διεθνής χρηματοδοτικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Τράπεζα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία, χορηγώντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές και εγγυήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και εμπορίου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες-μέλη της. Το εγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε  3,45 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Παρευξείνια Τράπεζα έχει βαθμολογηθεί μακροπρόθεσμη “Α-” από την Standard and Poor’s και “A2” από την Moody’s.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.