Quantcast
Αυστραλία: Νέο επενδυτικό συμβόλαιο 60 εκατ. δολ. της Air Liquide - enikonomia.gr
share

Αυστραλία: Νέο επενδυτικό συμβόλαιο 60 εκατ. δολ. της Air Liquide

δημοσιεύτηκε:

Ποσό 60 εκατ. δολαρίων  θα επενδύσει η Air Liquide στην εξορυκτική και μεταλλευτική εταιρεία Nyrstar, ενισχύοντας την παρουσία της στην Αυστραλία.

Πιο συγκεκριμένα, η  Air Liqude υπέγραψε νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο  με  την  νέα Μονάδα Διαχωρισμού Αέρα νέας τεχνολογίας, στο πλαίσιο του έργου «Redevelopment Project» της Nyrstar ( στο εργοστάσιο της  στο Port Pirie).

 Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι να μετατραπεί το χυτήριο της Nyrstar σε μία προηγμένη πολύ- μεταλλική εγκατάσταση ανάκτησης και ανακύκλωσης, ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του εργοστασίου (Port Pirie) και να ενισχυθούν ταυτόχρονα οι δυνατότητες του σε επίπεδο επιδόσεων και παραγωγής. 

 Μεταξύ άλλων η  Nyrstar  φιλοδοξεί να αναπτύξει μία παγκόσμια  βιομηχανική δραστηριότητα στη περιοχή της Νότιας Αυστραλίας και  για αυτόν τον λόγο η Air Liquide θα  της παρέχει οξυγόνο και άζωτο για τις νέες βιομηχανικές διαδικασίες στις  πολύ-μεταλλικές  εγκαταστάσεις ανάκτησης και ανακύκλωσης της. Η νέα Μονάδα Διαχωρισμού Αέρα  αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του 2016. 

 Εν συνεχεία ο Αντιπρόεδρος Ασίας –Ειρηνικού και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, Φρανσουά  Βενέτ δήλωσε: «Ευχαριστούμε τη Nyrstar για την ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης με την Air Liquide και για τη μακρόχρονη συνεργασία την οποία έχουμε από κοινού οικοδομήσει». « Με την επένδυση αυτή, η Air Liquide ενισχύει την παρουσία της στην Αυστραλία διευρύνοντας την προσφορά του Ομίλου στους πελάτες του Κλάδου Μεγάλες Βιομηχανίες και επιβεβαιώνοντας την αξία και την ανταγωνιστικότητα των λύσεων μας», σημείωσε, διευκρινίζοντας: « Είμαστε περήφανοι που το έργο αυτό συνεισφέρει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και παράλληλα ισχυροποιεί τη βιομηχανική υποδομή της Νότιας Αυστραλίας».

 Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η  Air Liquide  δραστηριοποιείται στην Αυστραλία από το 1957, η  οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 υπαλλήλους. Ο Όμιλος εξυπηρετεί πάνω από 80.000 πελάτες στους περισσότερους βιομηχανικούς κλάδους καθώς και στο χώρο της υγείας.

Ο Κλάδος «Μεγάλες Βιομηχανίες της Air Liquide» προτείνει στην παγκόσμια βιομηχανία λύσεις με τη χρήση αερίων και ενέργειας για την αύξηση της απόδοσης των διαδικασιών της και την προστασία του περιβάλλοντος.  Ακόμη οι πελάτες του Κλάδου δραστηριοποιούνται στους τομείς της διύλισης και του φυσικού αερίου, των χημικών, των μετάλλων και της ενέργειας.

Ο Κλάδος Engineering και Κατασκευές (Global E&C Solutions) σχεδιάζει και κατασκευάζει τις παραγωγικές μονάδες για τον Όμιλο και για τους πελάτες του, κυρίως τις μονάδες διαχωρισμού αέρα (ASU – air separation units) και τις μονάδες παραγωγής υδρογόνου.

Επιπλέον η Nyrstar αποτελεί εξορυκτική και μεταλλευτική εταιρεία με ηγετική παρουσία στην αγορά ψευδάργυρου και μόλυβδου, ενώ αναπτύσσεται και σε άλλες αγορές βασικών και πολύτιμων μετάλλων. Δραστηριοποιείται στους τομείς εξόρυξης, τήξης κ.ά. σε Ευρώπη, Αμερική, Κίνα και Αυστραλία και απασχολεί παγκοσμίως 6.500 εργαζόμενους.

 Τα κεντρικά  γραφεία της  Nyrstar βρίσκονται στην Ελβετία, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext του Βελγίου με σύμβολο «NYR». Η ίδια εταιρεία ως παγκόσμιος ηγέτης στα αέρια, τεχνολογίες και υπηρεσίες για την Βιομηχανικά και την Υγεία η Air Liquide, είναι παρούσα σε 80 χώρες, αριθμεί 50.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί 2.000.000 πελάτες και ασθενείς. Το οξυγόνο, το άζωτο και το υδρογόνο βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1902.  Η φιλοδοξία της Air Liquide είναι να παραμείνει ο ηγέτης στο χώρο της, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια απόδοση και ενεργώντας με τρόπο υπεύθυνο.

Τέλος οι  λύσεις που προτείνει η Air Liquide για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των πωλήσεών της. Η  ίδια μάλιστα είναι μέλος του χρηματιστηρίου του Παρισιού (Α θέση).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.