Quantcast
Αττικό Μετρό: Ξεκινά διαπραγματεύσεις για να συνεχιστεί το Μετρό Θεσσαλονίκης - enikonomia.gr
share

Αττικό Μετρό: Ξεκινά διαπραγματεύσεις για να συνεχιστεί το Μετρό Θεσσαλονίκης

δημοσιεύτηκε:

Η «Αττικό Μετρό ΑΕ» ξεκινά άμεσα διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια κοινοπραξία του μετρό Θεσσαλονίκης για τη συνέχιση του έργου, το οποίο φαίνεται ότι βρίσκεται στον “αέρα”. Το μέλλον του έργου έγινε πιο δύσκολο, μετά την πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τη δυνατότητα  αποχώρησης του κοινοπρακτικού σχήματος ΑΕΓΕΚ- Impregilo- Ansaldo- Ansaldobreda- Seli από την κατασκευή του, χωρίς οικονομικές επιπτώσεις. 

Η ανακοίνωση για την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων έγινε από τον πρόεδρο της εταιρείας, Χρήστο Τσίτουρα, στο πλαίσιο της σύσκεψης που είχε  ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τη διοίκηση της εταιρείας “Αττικό Μετρό” και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας Πάρι Μπίλλια.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επιτάχυνση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης και της σχετικής ειδικής συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε από την πλευρά του να συγκαλέσει νέα σύσκεψη στα μέσα του Ιανουαρίου, προκειμένου τα στελέχη της «Αττικό Μετρό ΑΕ» να ενημερώσουν πλήρως και διεξοδικά τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την πορεία του έργου και τις γενικότερες εξελίξεις.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.