Quantcast
Ανοιγμα στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε η Kleemann - enikonomia.gr
share

Ανοιγμα στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε η Kleemann

δημοσιεύτηκε:

Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου

Γραφείο στο Αζερμπαϊτζάν ανοίγει η Kleemann, ενώ παράλληλα συνεχίζει το επεκτατικό της πρόγραμμα στις αγορές του κόσμου, δίνοντας έμφαση στη Μέση Ανατολή, Αυστραλία, Κίνα και Ρωσία.

Την ίδια στιγμή η βορειοελλαδίτικη εταιρεία με εξειδίκευση στην κατασκευή ανελκυστήρων,  αυξάνει τις πωλήσεις της στην εγχώρια αγορά και προσδοκά σε περαιτέρω αύξηση τον επόμενο χρόνο. 

Μιλώντας νωρίτερα σε εκπροσώπους του Τύπου ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Λάζαρος Ασβεστόπουλος, ανέφερε ότι «παρά την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας οι πωλήσεις της εταιρείας στην ελληνική αγορά θα διαμορφωθούν το 2014 στα 11 εκατ. ευρώ, έναντι 10 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών του ομίλου στο εννεάμηνο ανήλθε στα 67,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2013.

 

Πρόκληση η ευρωπαϊκή αγορά

Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται και από την ευρωπαϊκή αγορά, η οποία «αποτελεί πρόκληση» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Λαζ.  Ασβεστόπουλος. Προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας αποτελεί η εξωστρέφεια, δίνοντας έμφαση κυρίως στις αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά η πολιτική θα στηριχθεί σε τέσσερις άξονες: τον μηχανολογικό, το σχεδιαστικό, τις υπηρεσίες και την κουλτούρα. Χαρακτηριστική είναι η φράση που ειπώθηκε ότι «Θέλουμε το όνομα Kleemann να γίνει συνώνυμο του design στο σχεδιασμό των ανελκυστήρων».

Ποια είναι η Kleemann
Η εταιρεία – εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών – ιδρύθηκε το 1983 στο Κιλκίς, με την υποστήριξη και τεχνογνωσία της γερμανικής Kleemann Hubtechnik GmbH. Σήμερα διαθέτει θυγατρικές και γραφεία πωλήσεων σε 11 γεωγραφικές περιοχές καλύπτοντας περισσότερες από 92 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι διεθνείς πωλήσεις ανέρχονται στο 89% του κύκλου εργασιών, ενώ από λίγο καιρό η εταιρεία προχώρησε στην ίδρυση νέου γραφείου αντιπροσώπευσης στη Γαλλία. 

Η Kleemann κατατάσσεται στις μεγαλύτερες εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, διαθέτοντας εργοστάσια παραγωγής σε Ελλάδα, Κίνα και Σερβία. 

Στην εγχώρια αγορά κατέχει το 72% περίπου σε  εγκατεστημένες μονάδες.
Η σφραγίδα της Kleemann βρίσκεται σε ασανσέρ που λειτουργούν σε σημαντικά κτίρια του κόσμου, όπως το Κρεμλίνο στη Μόσχα, το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, το Υπουργείο Εξωτερικών στο Δουβλίνο, καθώς και στο Αττικό Μετρό και το Ελευθέριος Βενιζέλος στην Ελλάδα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.