Quantcast
Alpha Bank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για 1,66 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Alpha Bank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για 1,66 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών της Alpha Bank. Η τράπεζα στοχεύει στην άντληση 1,66 δισ. ευρώ.

Το βιβλίο θα μείνει ανοικτό μέχρι τη Δευτέρα εφόσον χρειαστεί.

Η Αlpha Bank έχει προχωρήσει σε δημόσια προσφορά σε κατόχους junior και senior τίτλων ονομαστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ τα αποτελέσματα της οποίας θα προμετρηθούν εφόσον χρειαστεί στην κάλυψη των κεφαλαιακών της Αlpha Bank.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Κεφαλαιακό Σχέδιο αποτελείται από:

* Την Προσφορά νέων μετοχών με καταβολή μετρητών με στόχο την άντληση 1,66 δισ., η οποία θα λάβει χώρα μέσω διεθνούς βιβλίου προσφορών προς θεσμικούς επενδυτές (Qualified Investors) και άλλους επιλέξιμους επενδυτές, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την 16 Νοεμβρίου 2015 (περίοδος υποκείμενη σε σύντμιση).

Τα δικαιώματα προτιμήσεως κατά την Προσφορά των νέων μετοχών αναμένεται να καταργηθούν με απόφαση της ΕΓΣ.

* Την ήδη ανακοινωθείσα και εξελισσόμενη Άσκηση ∆ιαχειρίσεως Παθητικού (Liability Management Exercise – “Α∆Π”), η οποία αναμένεται να αποφέρει πρόσθετο κεφαλαιακό όφελος ύψους έως 1,1 δισ. ευρώ.

Η λήξη της προσφοράς αναμένεται να επέλθει την 12 Νοεμβρίου 2015.

* Η μη κάλυψη οιουδήποτε μέρους των κεφαλαιακών αναγκών υπό το δυσμενές σενάριο διά της Προσφοράς και της Α∆Π, αναμένεται να οδηγήσει στην παροχή Κρατικής Ενισχύσεως, υπό τη μορφή προληπτικής κεφαλαιακής ενισχύσεως.

Ως αυστηρή, εκ του νόμου, προϋπόθεση για την παροχή της εν λόγω προληπτικής κεφαλαιακής ενισχύσεως, οι τίτλοι κύριας εξασφαλίσεως (senior), οι τίτλοι μειωμένης εξασφαλίσεως (subordinated) και οι υβριδικοί (hybrid) τίτλοι της Alpha Bank , οι οποίοι δεν προσεφέρθησαν στο πλαίσιο της Α∆Π, αναμένεται να μετατραπούν σε μετοχές.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.