Academic Horizons:Η συνταγή της επιτυχίας σε 6 όχι τόσο απλά, βήματα από τον Peter Economides

Ήταν μια ημερίδα που τα είχε όλα. Είχε και τον «πολύ» Peter Economides ο οποίος για άλλη μια φορά «έκλεψε» την παράσταση με την εμπνευσμένη του παρουσίαση. Είχε διακεκριμένους κοσμήτορες και καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων. Είχε και προσωπικές εμπειρίες επιτυχημένων επαγγελματιών.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου δεν ήταν σαν όλα τα άλλα για όσους παρακολούθησαν την ημερίδα Academic Horizons που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Ομιλίες, ενημερώσεις, παράλληλες συνεδρίες, παρουσιάσεις, έκθεση πανεπιστημίων αφορούσαν σε όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο γονιός και ο μαθητής για να επιλέξει σπουδές και καριέρα. Ειδικοί σύμβουλοι Πανεπιστημίων Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Αμερικής αλλά και καταξιωμένα στελέχη Λυκείου, ΙΒ, GCE και BTEC Art & Design μίλησαν για το πώς μπορούν να συνδυαστούν οι διάφορες επιλογές προετοιμασίας σπουδών και πώς ολοκληρώνονται οι επιτυχημένες αιτήσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Κεντρικός Ομιλητής της Ημερίδας ήταν ο γνωστός Brand Strategist & Ιδρυτής της Felix BNI, Peter Economides, ο οποίος είπε στο κοινό πως ΝΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ, εξηγώντας τα 6 βήματα που οδηγούν στην επιτυχία: Αισιοδοξία, Δεξιότητα, Πάθος, Θάρρος, Ακεραιότητα και Συνεργασία. Με αυτά θεμελιώνουμε το παρόν & χτίζουμε το μέλλον μας στην Ελλάδα του σήμερα, αφού πρώτα υποστήριξε ότι τώρα είναι η καλύτερη εποχή να είσαι  Έλληνας!

Η  Μαρία Κουτσαύτη, MSc in Educational Counselling Psychology και Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ, ανέλυσε την επιλογή σταδιοδρομίας και με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται.

Το τοπίο των μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα ανέλυσαν οι Γεώργιος Ιωάννου – Καθηγητής, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών MBA International και Επικεφαλής του Κέντρου Επιχ. Διαδικασιών και Συστημάτων ERP στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ανδρέας Μπουντουβής – Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Γεώργιος Μποχώρης – Καθηγητής, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Χρήστος Ταραντίλης – Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Συστημάτων Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα ΔΕΤ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ελένη Δούκα-Πατέρα, Peter Economides, Κωνσταντίνος Δούκας

 

Καταξιωμένοι επαγγελματίες, απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ μίλησαν για την επαγγελματική καινοτομία με βάση τις εμπειρίες τους: ο Κωνσταντίνος Μαυροσκότης πώς ίδρυσε την Aroma Herbs, η Κωνσταντίνα Παναγιώτου πώς έκανε το άλμα από την Αρχιτεκτονική στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και στο…. Hollywood, η Βάλια Παπαδημητρίου πώς τα καταφέρνει τόσο καλά με τα start-ups και πώς ισορροπεί μεταξύ επιχειρηματικότητας και κοινωνικής προσφοράς και η Μυρτώ Παπαθάνου πώς από Οικονομολόγος ακολούθησε την καρδιά και τα όνειρά της για να ιδρύσει την Volunteer4Greece!

Το ραντεβού με το Academic Horizons δίνεται για το 2017.

 

λεζάντα βασικής φωτό: Ο Peter Economides

Exit mobile version