Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου
Μετά από τρία χρόνια απουσίας, τα ψωμιά Κατσέλης από τις 26 Σεπτεμβρίου «επιστρέφουν» στα ράφια των σούπερ μάρκετ, από την εταιρεία Καραμολέγκος.
Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ, ο διευθύνων σύμβουλος της αρτοβιομηχανίας Μανώλης Καραμολέγκος, ανακοίνωσε το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, τόσο για την αναβίωση του σήματος Κατσέλης, όσο και για την δυναμική προώθηση της γκάμας Καραμολέγκος. Η εταιρεία θα χαράξει στρατηγική δύο μαρκών και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μ. Καραμολέγκος, «Ένα σπίτι, δύο μάρκες, μία αγορά».
Πρόθεση δε, της εταιρείας είναι να αυξήσει τα μερίδια της αγοράς τυποποιημένου ψωμιού. Για την παραγωγή των προϊόντων Κατσέλης, έχει ήδη εγκατασταθεί μια νέα μονάδα παραγωγής, ενώ θα δημιουργηθούν άμεσα, 30 νέες θέσεις εργασίας.
Πρώτος πυλώνας ανάπτυξης της εταιρείας αποτελεί η παραγωγή νέων προϊόντων άρτου, με στόχο της διεύρυνση των επιλογών των καταναλωτών και ως εκ τούτου της αγοράς του ψωμιού. Σε αυτό το πλαίσιο, η Καραμολέγκος ανακοίνωσε ότι θα επαναλανσάρει στην αγορά το brand Κατσέλης, τα σήματα του οποίου έχουν περιέλθει στην Καραμολέγκος, λίγα χρόνια μετά το κλείσιμο μιας εκ των ιστορικών ελληνικών μαρκών καταναλωτικών προϊόντων
Δεύτερος πυλώνας του πλάνου ανάπτυξης της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος είναι η επένδυση στην τεχνολογία και στις νέες μεθόδους παραγωγής. Τα προϊόντα Καραμολέγκος παράγονται εξ΄ ολοκλήρου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί και πρόθεση της εταιρείας είναι ο εκσυγχρονισμός της παραγωγής, με την επένδυση σε νέες τεχνολογίες που θα διευρύνουν περαιτέρω την ασφάλεια και την ποιότητα παραγωγής.
Ο εμπορικός διευθυντής Νίκος Βολάκης ανέφερε ότι στόχος αποτελεί το σήμα της Κατσέλης να κατακτήσει μερίδιο αγοράς 8,7% το 2017 και 15% το 2018, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά η αγορά του συσκευασμένου ψωμιού θα ενισχυθεί σε αξία κατά 9,5-11%.
Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 400 εργαζόμενους και έχει, την τελευταία πενταετία έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό θέσεων εργασίας. Πρόθεση αποτελεί η διατήρηση του ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού, η συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού της καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα καλύψουν την αύξηση της παραγωγής.
Ξεκινώντας το 1950 από έναν φούρνο στην Σαντορίνη, όπου λειτουργούσε ως οικογενειακή επιχείρηση η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος αποτελεί σήμερα μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, ηγέτιδα στον κλάδο της αρτοβιομηχανίας και μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων.