Quantcast
Η Opel ενισχύει τη θέση στα πολυμορφικά με το ανανεωμένο Zafira - enikonomia.gr
share

Η Opel ενισχύει τη θέση στα πολυμορφικά με το ανανεωμένο Zafira

δημοσιεύτηκε:

Τα πολυμορφικά μοντέλα ενός όγκου αποτελούν μια πρόκληση για κάθε αυτοκινητοβιομηχανία, γιατί σημειώνουν σημαντικό όγκο πωλήσεων σε πολλές αγορές. Οι μεγάλες διαστάσεις του αμαξώματος και η έλλειψη διαχωριστικών στη καμπίνα δίνουν αναρίθμητες δυνατότητες στους σχεδιαστές για να δημιουργήσουν ένα εσωτερικό χώρο ειδικών προδιαγραφών.

Εκτός από την διάταξη των καθισμάτων που μπορεί να είναι από τέσσερα έως επτά ανεξάρτητα καθίσματα, υπάρχουν και άλλες επιλογές που αυξάνουν την χρηστικότητα και την πρακτικότητα αυτών των οχημάτων. Ειδικότερα, σε μερικά μοντέλα τα καθίσματα είναι τύπου πολυθρόνας, έχουν την δυνατότητα να περιστρέφονται, να αφαιρούνται και να αποκτούν οριζόντια θέση. Επίσης, διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους σε διάφορα σημεία στο πάτωμα, στην οροφή και προσφέρουν ανεμπόδιστη ορατότητα λόγω των ενιαίων γυάλινων επιφανειών.

Η Opel έχει στη γκάμα της το Zafira, το οποίο παράγεται από το 1999. Μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί πάνω από 2,7 εκατομμύρια Zafira. Απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες και επαγγελματίες που αναζητούν ένα ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η γερμανική μάρκα, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει την άνεση και την λειτουργικότητα, λάνσαρε στη κατηγορία των συμπαγών πολυμορφικών το καινοτομικό ενσωματωμένο σύστημα καθισμάτων Flex7. Αυτό το σύστημα δίνει πολλές επιλογές για την θέση των καθισμάτων και την άνεση των επιβατών.

Η έναρξη της παραγωγής του ανανεωμένου Opel Zafira στο εργοστάσιο του Rüsselsheim δίνει την δυνατότητα στη μάρκα να ενισχύσει την παρουσία της στα πολυμορφικά οχήματα. Η νέα προσπάθεια περιλαμβάνει μια εκτεταμένη αναβάθμιση του αυτοκινήτου και ριζική ανασχεδίαση του εσωτερικού χώρου.

Διατηρεί τα επιτυχημένα στοιχεία του προκατόχου του, όπως εργονομικά εμπρός καθίσματα πιστοποιημένα από το AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix και προσαρμοζόμενο πλαίσιο FlexRide. Τα παραπάνω πλαισιώνονται από μία ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση, cockpit νέας αισθητικής και καλύτερη συνδεσιμότητα. Η τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink infotainment είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ το νέο σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υπηρεσιών υποστήριξης Opel Onstar μετατρέπει το ανανεωμένο Zafira σε κινητό 4G/LTE Wi-Fi hotspot1 για όλους τους επιβάτες.

Το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής είναι ένα Zafira σε απόχρωση magma red με πακέτο OPC line, εφοδιασμένο με τεχνολογία AFL LED (AFL = Adaptive Forward Lighting) και προσαρμοζόμενο cruise control ραδιοεντοπισμού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.