Quantcast
Wall Street: Ράλι με τη βοήθεια τραπεζικών και τεχνολογικών μετοχών - enikonomia.gr
share

Wall Street: Ράλι με τη βοήθεια τραπεζικών και τεχνολογικών μετοχών

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκανε σήμερα η Wall Street, καθώς σημείωσαν ισχυρή άνοδο μερικές από τις μετοχές που σφυροκοπήθηκαν από την αρχή του έτους. O Dow Jones σημείωσε κέρδη 1,4% στο κλείσιμο και διαμορφώθηκε στις 16.196 μονάδες. Κέρδη 1,7% για τον S&P 500 και 2,3% για τον Nasdaq.

Τα κέρδη των χρηματοπιστωτικών, των καταναλωτικών και των τεχνολογικών μετοχών βοήθησαν στην άνοδο των μεγαλύτερων δεικτών της Wall, που διαμορφώνονται 10% περίπου χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν, παρά τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας, Ρωσίας, Κατάρ και Βενεζουέλας να μην αυξήσουν την παραγωγή τους από τα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε 1,6% στα 28,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ είχε αυξηθεί νωρίτερα έως τα 31,53 δολάρια. Ο δείκτης ενεργειακών εταιρειών του S&P 500 ενισχυόταν 0,5%, υποαποδίδοντας σε σχέση με την ευρύτερη αγορά.

Στην άνοδο της αγοράς βοήθησε και μία σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Η μετοχή της Restaurant Brands International αυξήθηκε 5,3% μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου κερδών. Η μετοχή της Hormel Foods αυξήθηκε 7,6% λόγω αύξησης των κερδών της εταιρείας.

Οι επενδυτές ανησυχούν, ωστόσο, ακόμη για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τα αποτελέσματα μίας μεγάλης πτώσης των τιμών πετρελαίου στην αγορά, δήλωσε ο διευθυντής της O’Neil Securities.

Οι αναλυτές είναι διχασμένοι αναφορικά με το αν η τελευταία εξέλιξη αποτελεί σημείο καμπής στην πτώση που κλόνισε τις αγορές από την αρχή του έτους ή απλά μία ανάπαυλα στην καθοδική της πορεία.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,4%, χάνοντας τα κέρδη που σημείωνε στην αρχή της συνεδρίασης.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.