«Διανύουμε μία περίοδο που αναπτύσσεται και εντείνεται ο στρατηγικός διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ένας διάλογος ο οποίος βρίσκεται στην αλυσίδα των πρωτοβουλιών που λαμβάνουν και οι δύο πλευρές» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά «στην εξαιρετική δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».
Μιλώντας στο 29ο ετήσιο συνέδριο με τίτλο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο κ. Παππάς είπε ότι, για πρώτη φορά, ήταν αισθητή η παρουσία της ψηφιακής Ελλάδας. Όπως ανέφερε, τις επόμενες ημέρες, ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου.
«Οκτώ μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, έχουμε ήδη υπογράψει πάνω από 20 πρότζεκτ, τα οποία χρηματοδοτούμε» σημείωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Παράλληλα, μιλώντας στην ενότητα «Τεχνητή Νοημοσύνη, ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και οικονομικός μετασχηματισμός», ο κ. Παππάς ανέφερε ότι θα υπάρχει θέμα απώλειας μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας. «Λόγω της ταχύτητας που αυτές οι θέσεις θα χαθούν, θα πρέπει να σκεφτούμε πολιτικές οι οποίες θα διασφαλίζουν ελάχιστο εισόδημα για τους πολίτες. Η οικονομία από μόνη της δεν θα προλάβει να προσαρμοστεί, εάν δεν υπάρχει μία δημόσια παρέμβαση η οποία να προστατεύσει την κοινωνία» τόνισε ο κ. Παππάς.
Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι πλεονέκτημα της χώρας είναι η ξεχωριστή γεωγραφική θέση της. «Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας από τους κρισιμότερους κόμβους για την παγκόσμια οικονομία» διαπίστωσε ο κ. Παππάς.