Στρατηγικής σημασίας για τη ΔΕΗ είναι η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V, συμβατικής αξίας περίπου 1,4 δις ευρώ που θεωρείται η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Η νέα λιγνιτική μονάδα θα διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, με ισχύ 660 MW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 140 MW για θερμική ενέργεια για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαϊδα. Η Μονάδα θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση της Ανάπτυξης και Απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κατά την κατασκευή της θα απασχοληθούν έως και 3.000 άνθρωποι, ενώ κατά τη λειτουργία της το μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 250 άτομα.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ ,οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της νέας Μονάδας ικανοποιούν τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, βελτιώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική απόδοση της ΔΕΗ, γιατί θα αντικαταστήσει παλαιές και ενεργοβόρες Μονάδες, αφού θα πετύχει μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λιγνιτών (κατά 40%) εξασφαλίζοντας πολύ μεγάλες μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) και των ρύπων.
Επιπλέον, η νέα Μονάδα V αναβαθμίζει το Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα αξιοποιεί τα εγχώρια κοιτάσματα λιγνιτών, μειώνοντας την εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες ενεργειακές πρώτες ύλες.
ΔΕΗ: Επένδυση «μαμούθ» 1,4 δισ. ευρώ η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαϊδα V
δημοσιεύτηκε:
10:25
, 28 Νοεμβρίου 2014
Επιχειρήσεις

Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα
12 ώρες πριν
Επίδομα παιδιού 2025 από τον ΟΠΕΚΑ: Τα νέα SOS που πρέπει να γνωρίζετε για την επόμενη πληρωμή και την...
4 ημέρες πριν
ΔΕΗ: Ανανεώνεται η θητεία του Στάσση -Ποιες είναι οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες
5 ημέρες πριν
Διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΑ: Θετικές οι ενδείξεις για το 2025- Τι είπε για την κινεζική αγορά
2 εβδομάδες πριν
RWE -ΔΕΗ: Νέο φωτοβολταϊκό 567 μεγαβάτ στην Κεντρική Μακεδονία
2 ημέρες πριν
Η Realnews που κυκλοφορεί
3 ημέρες πριν
Παπαστεργίου: Έρχεται εγκύκλιος για την κατάργηση δύο πιστοποιητικών -Τι είπε για τις νέες...
3 ημέρες πριν