Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε σήμερα να γίνονται σεβαστοί οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες, αλλά εκτιμά επίσης πως πρέπει “να φανούμε αλληλέγγυοι”, λίγο αφού οι Βρυξέλλες έδωσαν μια επιπλέον προθεσμία στη Γαλλία.
“Οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες”, δήλωσε ο γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφουνκ.
Όμως “ξέρουμε πως ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση δυσχερέστερη από τη δική μας και ξέρουμε πως έχουμε κοινή ευθύνη, πως οφείλουμε να φανούμε αλληλέγγυοι”, δήλωσε επίσης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε αυτή την εβδομάδα να δώσει λίγο περισσότερο χρόνο στη Γαλλία για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να μην επιβάλει άμεσα κυρώσεις για την παραβίαση του ορίου του ευρωπαϊκού ελλείμματος από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας.
Ο Σόιμπλε και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν χάνουν ευκαιρία να υπογραμμίζουν τη σημασία του σεβασμού στους δημοσιονομικούς κανόνες. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες φροντίζουν να μην επικρίνουν δημόσια τη Γαλλία, πρώτο εμπορικό εταίρο της χώρας τους, πετώντας την μπάλα στις Βρυξέλλες όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης των γαλλικών παραβάσεων.
Σόιμπλε: «Πρέπει να φανούμε αλληλέγγυοι»
δημοσιεύτηκε:
12:38
, 28 Νοεμβρίου 2014
Διεθνή

Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα
22 ώρες πριν
Επίδομα παιδιού 2025 από τον ΟΠΕΚΑ: Τα νέα SOS που πρέπει να γνωρίζετε για την επόμενη πληρωμή και την...
2 ημέρες πριν
Χατζηδάκης: O ένας επενδυτικός οίκος μετά τον άλλο προχωρούν σε αναβάθμιση της ελληνικής...
2 ημέρες πριν
ΟΔΔΗΧ: Στις 23 Απριλίου η δημοπρασία εντόκων γραμματίων
2 ημέρες πριν
Χατζηδάκης: O ένας επενδυτικός οίκος μετά τον άλλο προχωρούν σε αναβάθμιση της ελληνικής...
2 ημέρες πριν
ΟΔΔΗΧ: Στις 23 Απριλίου η δημοπρασία εντόκων γραμματίων
4 ημέρες πριν
ΔΕΗ: Ανανεώνεται η θητεία του Στάσση -Ποιες είναι οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες
6 ημέρες πριν
Διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΑ: Θετικές οι ενδείξεις για το 2025- Τι είπε για την κινεζική αγορά
2 εβδομάδες πριν
RWE -ΔΕΗ: Νέο φωτοβολταϊκό 567 μεγαβάτ στην Κεντρική Μακεδονία
3 ημέρες πριν
Η Realnews που κυκλοφορεί
4 ημέρες πριν
Παπαστεργίου: Έρχεται εγκύκλιος για την κατάργηση δύο πιστοποιητικών -Τι είπε για τις νέες...
4 ημέρες πριν