Quantcast
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για ελληνικές μικρομεσαίες καινοτόμες επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για ελληνικές μικρομεσαίες καινοτόμες επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση  θα λάβουν δύο ελληνικές μικρομεσαίες καινοτόμες επιχειρήσεις (Terracom Informatics Ltd και Think Silicon) στο πλαίσιο του προγράμματος “Ορίζων 2020”.

Παράλληλα, οι ελληνικές αυτές εταιρείες βρίσκονται ανάμεσα στις συνολικά 45 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) από 19 χώρες, που επιλέχθηκαν στον τελευταίο κύκλο της δεύτερης φάσης του χρηματοδοτικού μέσου για τις ΜΜΕ.

Ειδικότερα, όσον αφορά την χρηματοδότηση των δύο ελληνικών μικρομεσαίων καινοτόμων επιχειρήσεων:

Η εταιρεία Terracom Informatics Ltd που εδρεύει στα Ιωάννινα θα χρηματοδοτηθεί για το έργο «QR-PATROL PRO». Πρόκειται για μια πλατφόρμα που βασίζεται στο υπολογιστικό νέφος (cloud computing) και παρέχει υψηλή ασφάλεια, εποπτεία και διαχείριση σε εταιρείες ασφαλείας. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες επικοινωνίας με το «πάτημα ενός πλήκτρου» (Push-to-Talk) και Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things).

Και η εταιρεία Think Silicon που εδρεύει στο  Ρίο Αχαΐας θα χρηματοδοτηθεί για ετερογενείς μονάδες επεξεργασίας γραφικών εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ισχύος,που χρησιμοποιούνται σε φορητές συσκευές (wearables) και συσκευές για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things).

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι κάθε έργο, από τα 30 συνολικά θα λάβει από 500.000 έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ (5 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν την υγεία), προκειμένου να διαθέσουν στην αγορά το προϊόν τους, το οποίο σήμερα είναι ακόμη σε πιλοτική φάση.

Πάντως από την έναρξη του προγράμματος  στις  1η Ιανουαρίου 2014, έχουν επιλεγεί μέχρι σήμερα 356 ΜΜΕ στο πλαίσιο της φάσης 2 του μέσου για τις ΜΜΕ. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε δραστηριότητες καινοτομίας όπως επίδειξη, διεξαγωγή δοκιμών, κλιμάκωση και μικρογράφηση, καθώς και στην ανάπτυξη ενός ώριμου επιχειρηματικού σχεδίου για το προϊόν τους. Οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν και από 12 ημέρες παροχής συμβουλών. Τα περισσότερα σχέδια προτείνονται από μία μόνο ΜΜΕ, αλλά ορισμένες εταιρείες συνεργάζονται και υποβάλλουν κοινά έργα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.