Quantcast
To ΔΝΤ τώρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Τουρκία - enikonomia.gr
share

To ΔΝΤ τώρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας με ρυθμό  βραδύτερο του αναμενόμενου το γ’ τρίμηνο του 2014, απογοητεύει τους επενδυτές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα,στη δημοσιότητα, το τουρκικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 1,7% το γ’ τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με ην αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Σημειώνεται ότι οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, ανέμεναν ρυθμό ανάπτυξης στο +2,9%, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα χείρω αφού το  2013 το ΑΕΠ είχε αυξηθεί συνολικά κατά 4,1%.

Το  ΔΝΤ  σημειώνει σε έκθεσή του πως «χωρίς αλλαγή στις πολιτικές και  ιδίως χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι μεσοπρόθεσμες οικονομικές επιδόσεις είναι πιθανό να είναι ασθενέστερες από ό, τι στο πρόσφατο παρελθόν».

Αναφέρεται, επίσης, πως η χώρα παραμένει ευάλωτη σε «μια απότομη προσαρμογή στο μέλλον», λόγω της εξάρτησής της, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, από τα ξένα κεφάλαια για την χρηματοδότηση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, με το επιχείρημα ότι η τουρκική λίρα είναι ακόμα υπερτιμημένη κατά 10% με 20%».

«Αυτή η τάση δεν είναι βιώσιμη», καταλήγει το ΔΝΤ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.