Quantcast
Παγκόσμια Τράπεζα: Αναθεώρηση επί τα χείρω για την τουρκική οικονομία - enikonomia.gr
share

Παγκόσμια Τράπεζα: Αναθεώρηση επί τα χείρω για την τουρκική οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Αναθεώρησε επί τα χείρω η Παγκόσμια Τράπεζα τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας της Τουρκίας και  προειδοποίησε ότι η χώρα είναι ευάλωτη σε αλλαγές της επενδυτικής εμπιστοσύνης.

«Η οικονομική ανάπτυξη απογοήτευσε στο γ΄ τρίμηνο, λόγω μιας αλλαγής στην μείωση των αποθεμάτων», αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της για την Τουρκία. Οι προβλέψεις της για το 2014 υποβαθμίστηκαν στο 3,1% από την πρόβλεψη του Οκτωβρίου για 3,5%. Διατήρησε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2015 στο 3,5%.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και τα ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχουν βελτιωθεί σημαντικά λόγω της απότομης πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 9% το 2014 και θα επιβραδυνθεί στο 6,7% το 2015.

«Οι χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων θα βοηθήσουν να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας, ενώ η υποτονική παγκόσμια ζήτηση θα επιβαρύνει τις προοπτικές της χώρας», αναφέρει στο report της η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το 2014 στα 44,9 δισ. δολάρια (5,6% του ΑΕΠ) έναντι της πρόγνωσης του Οκτωβρίου για 49,9 δισ. δολάρια ή 6,1% του ΑΕΠ.

© Dow Jones Newswires

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.