Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος μετά τον αρνητικό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος μετά τον αρνητικό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

 Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της αισιοδοξίας των επενδυτών ότι ο χαμηλότερος και αρνητικός (-0,2%) πληθωρισμός της Ευρωζώνης ενισχύει τα επιχειρήματα για να αρχίσει η ΕΚΤ την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε κέρδη 0,5% στις 333,2 μονάδες, ενώ είχε σημειώσει ενδοσυνεδριακά και άνοδο 1,2%. Ο δείκτης στηρίχθηκε από στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης ήταν αρνητικός τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά από το 2009. 

Ο Stoxx 600 είναι 5,1% χαμηλότερα από το υψηλό σχεδόν 7ετίας που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, εν μέσω της βουτιάς των μετοχών των ενεργειακών εταιρειών και αυξημένων ανησυχιών για την Ελλάδα. 

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 αυξήθηξε 0,8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μεγάλων ευρωπαικών αγορών, ενώ ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,51% και ο γαλλικός CAC 40 άνοδο 0,72%. 

Ο δείκτης ενεργειακών μετοχών ήταν μεταξύ αυτών με τα μεγαλύτερα κέρδη από τους 19 κλαδικούς δείκτες του Stoxx 600, διευρύνοντας την ανάκαμψη των δύο τελευταίων ημερών. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.