Quantcast
Νέα «σύγκρουση» Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Νέα «σύγκρουση» Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Νέο «γήπεδο» σύγκρουσης βρήκαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου. Αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση έδωσε η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας για την κατάσταση με τις καταθέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ανέφερε πως «η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων, συνιστά κατηγορηματική διάψευση εκείνων των δημοσιευμάτων που προσπαθούν να σπείρουν την κινδυνολογία, υπονομεύοντας έτσι την ελληνική οικονομία”.

Στην τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για διαστρέβλωση της ανακοίνωσης της ΤτΕ.

Σε δήλωση της η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη αναφέρει:

«Οι γκεμπελίσκοι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν αναφέρεται στην ύπαρξη ή μη εκροών, αλλά στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Η διαφορά είναι προφανής.

Κάνουν, όμως, ότι δεν καταλαβαίνουν το κυριότερο από την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Ότι, δηλαδή, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των τραπεζών μας, μόνον όσο καιρό βρισκόμαστε σε πρόγραμμα.

Δηλαδή, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015. Τη μέρα ακριβώς που ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα βγάζει τη Χώρα εκτός προγράμματος.

Περιμένουμε τώρα να μας πει από πού θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες των τραπεζών».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.