Quantcast
Wall Street: "Βουτιά" λόγω τραπεζών και αρνητικών μάκρο - enikonomia.gr
share

Wall Street: “Βουτιά” λόγω τραπεζών και αρνητικών μάκρο

δημοσιεύτηκε:

“Βουτιά” κάνουν οι μετοχές στην Wall Street, συνεχίζοντας το αρνητικό σερί των τριών τελευταίων ημερών, καθώς οι νέες προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας προκάλεσαν ανησυχίες και οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ήταν κατώτερες των προσδοκιών.  

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 273 μονάδες ή 1,55%, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 25,41 μονάδων ή 1,26%. 

Η τιμή του χαλκού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009, μετά την αναθεώρηση από την Παγκόσμια Τράπεζα προς τα κάτω της πρόβλεψης για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας φέτος στο 3% από 3,3% που ήταν η πρόβλεψη του Ιουνίου. 

Οι τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν υψηλή μεταβλητότητα, δυσκολευόμενες να βρουν πάτο. Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε στα 45,99 δολάρια το βαρέλι, αλλά στη συνέχεια μείωσε τις απώλειες και διαμορφωνόταν στα 46,35 δολάρια. Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν πολύ περισσότερο του αναμενόμενου, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενεργειακής Πληροφόρησης. 

Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ απογοήρευσαν και ενίσχυσαν τις οικονομικές ανησυχίες.  

 “Οτιδήποτε έχει έστω και μακρινή σχέση με τα εμπορεύματα ή με οποιαδήποτε εξόρυξη από το έδαφος πωλείται μαζικά”, δήλωσε στέλεχος επενδυτικής εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. 

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, με τη μετοχή της JP Morgan να χάνει 4,4% στα 56,24 δολάρια, μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών της στο τελευταίο τετράμηνο του 2014 από τη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.