Quantcast
Το ευρώ υποχωρεί στα 0,98 φράγκα και 1,15 δολάρια - enikonomia.gr
share

Το ευρώ υποχωρεί στα 0,98 φράγκα και 1,15 δολάρια

δημοσιεύτηκε:

Το ευρώ είναι το μεγαλύτερο θύμα της απόφασης των Ελβετών να καταργήσουν την ελάχιστη ισοτιμία των 1,20 φράγκων ανά ευρώ. 

Αμέσως μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της SNB (ελβετικής κεντρικής τράπεζας) να άρει το ελάχιστο όριο στην ισοτιμία, τα στοιχήματα εις βάρος του ευρώ εκτοξεύθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το ευρώ δεν υποτιμήθηκε χθες μόνο με διψήφιο ποσοστό έναντι του φράγκου, αλλά υποχώρησε και 3,5% έναντι ενός καλαθιού 10 νομισμάτων αναπτυγμένων χωρών, που είναι η μεγαλύτερη από την εισαγωγή του το 1999 στην αγορά συναλλάγματος και σήμερα έφθασε σε χαμηλό 11 ετών έναντι του δολαρίου. 

Μετά την υποχώρησή του χθες κατά 1,3% έναντι του δολαρίου, σήμερα βυθίστηκε περαιτέρω στα 1,1522 δολάρια που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2003. 

Η ισοτιμία του με το φράγκο υποχώρησε, επίσης, σήμερα κάτω από το επίπεδο του 1 προς 1, καθώς διαμορφώθηκε στα 98,88 σεντίμ του ελβετικού νομίσματος. Χθες είχε υποχωρήσει αρχικά στα 85,17 σεντίμ, αλλά στη συνέχεια κυμαινόταν περί τα 1,04 φράγκα. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.