Quantcast
Επιζών στρατοπέδου της Βόρειας Κορέας αποκάλυψε ότι είπε ψέματα για τη ζωή του - enikonomia.gr
share

Επιζών στρατοπέδου της Βόρειας Κορέας αποκάλυψε ότι είπε ψέματα για τη ζωή του

δημοσιεύτηκε:

Ένας άνδρας που κατάφερε να δραπετεύσει από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης της Βόρειας Κορέας και η ιστορία του έγινε μπεστ-σέλερ από έναν Αμερικανό δημοσιογράφο παραδέχτηκε ότι σε ορισμένα σημεία της αφήγησής του δεν είχε πει την αλήθεια και ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να σταματήσει τη δράση του ως ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Σιν Ντονγκ-χιουκ, 32 ετών, ζήτησε συγγνώμη σήμερα μέσω της σελίδας του στο Facebook, δηλώνοντας ότι «ήθελε να κρύψει και να συγκαλύψει ένα μέρος του παρελθόντος του».

Ο Σιν φέρεται ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που γεννήθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και κατάφερε να δραπετεύσει. Αφηγήθηκε την ιστορία του σε ένα βιβλίο που έγραψε ο πρώην δημοσιογράφος της Ουάσινγκτον Ποστ Μπλέιν Χάρντεν, με τον τίτλο «Ο επιζών του στρατοπέδου 14», όπου ισχυρίζεται ότι υποβαλλόταν σε βασανιστήρια και εξαναγκαζόταν να εργάζεται μέχρι τη δραπέτευσή του, το 2005.

Έκτοτε ο Σιν αγωνιζόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα και μάλιστα κατέθεσε τη μαρτυρία του και σε μια επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Χάρντεν ωστόσο ανέφερε στον ιστότοπό του ότι πρόσφατα ο Σιν τροποποίησε ορισμένα σημεία της ιστορίας του. «Στις 16 Ιανουαρίου έμαθε ότι ο Σιν αφηγήθηκε σε φίλους μια εκδοχή σημαντικά διαφορετική από αυτήν που περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου», τόνισε ο δημοσιογράφος. «Επικοινώνησα με τον Σιν και του ζήτησα εξηγήσεις για τις αλλαγές αυτές και για τους λόγους που με παραπλάνησε», συνέχισε.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ ο Βορειοκορεάτης ισχυρίστηκε ότι ορισμένες αναμνήσεις του ήταν “πολύ οδυνηρές” για να αναφερθεί σ’ αυτές και ότι «άλλαξε ορισμένες λεπτομέρειες» για τις οποίες θεωρούσε ότι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Στο βιβλίο ο Σιν δηλώνει ότι υποβλήθηκε σε βασανιστήρια όταν ήταν 13 ετών επειδή προσπάθησε να το σκάσει ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό έγινε επτά χρόνια αργότερα.

Αναφέρει επίσης ότι πρόδωσε την μητέρα και τον αδελφό του όταν σχεδίαζαν να δραπετεύσουν, ελπίζοντας ότι θα πάρει για αντάλλαγμα μερικά τρόφιμα, και ότι παραβρέθηκε στην εκτέλεσή τους.

Η εφημερίδα γράφει όμως ότι οι εκτελέσεις δεν έγιναν παρουσία του.

Ο Σιν είπε επίσης στον Χάρντεν ότι δραπέτευσε από τη φυλακή του και μπόρεσε να φτάσει στην Κίνα όπου τον συνέλαβαν και τον έστειλαν πίσω στη Βόρεια Κορέα. Στην αρχική εκδοχή του βιβλίου ανέφερε ότι έζησε όλη του τη ζωή στο Στρατόπεδο 14, μέχρι τη φυγή του.

Ο Σιν, που σήμερα ζει στη Νότια Κορέα, ανέφερε στο Facebook ότι δεν θα μπορέσει πλέον να συνεχίσει τον αγώνα του αλλά κάλεσε τους υποστηρικτές του να μην σταματήσουν να αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.