Quantcast
Στις ελληνικές εκλογές και τη σύνοδο της Fed στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών - enikonomia.gr
share

Στις ελληνικές εκλογές και τη σύνοδο της Fed στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών

δημοσιεύτηκε:

Μετά το μπαζούκας του προγράμματος αγορών ομολόγων (QE) που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, τα βλέμματα των αγορών είναι στραμμένα στις σημερινές εκλογές στην Ελλάδα και τη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) την Τρίτη και Τετάρτη.

Αν και το 90% περίπου του χρέους της Ελλάδας διακρατείται σήμερα από επίσημους πιστωτές, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό μία ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης από την όποια αστάθεια στην Ελλάδα, η χώρα εξακολουθεί να ενέχει κινδύνους. 

“Πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα του QE. Αλλά, επί του παρόντος, δεν αναθεωρούμε προς τα πάνω τις προβλέψεις μας εν όψει των ενδεχόμενων νέων μετωπικών ανέμων από την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα και την πολύ βαθύτερη ύφεση της ρωσικής οικονομίας”, δήλωσε αναλυτής της JP Morgan. 

Τη συνεδρίαση της Fed θα παρακολουθήσουν με πολύ ενδιαφέρον οι αγορές για να δουν, αν θα εμμείνει στην άποψή της για αύξηση το 2015 των επιτοκίων – που είναι σχεδόν μηδενικά εδώ και χρόνια – σε μία περίοδο που οι άλλες κεντρικές τράπεζες τα μειώνουν (ορισμένες μάλιστα σε αρνητικό έδαφος). 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.