Quantcast
Η Standrad & Poor’s απειλεί με υποβάθμιση την ελληνική οικονομία - enikonomia.gr
share

Η Standrad & Poor’s απειλεί με υποβάθμιση την ελληνική οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας φέρεται να εξετάζει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, ακόμη και πριν από τα μέσα Μαρτίου, περίοδος στην οποία έχει δηλώσει, επίσημα, ότι θα επανεξετάσει την αξιολόγηση της Ελλάδας.

Όπως τόνισε στο Reuters, ο Frank Gill, επικεφαλής στο τμήμα European Sovereign Ratings, η αβεβαιότητα σχετικά με το τι θα συμβεί με το ελληνικό χρέος και τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, είναι αρνητική για την ελληνική οικονομία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη και έχει υποσχεθεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα και ως εκ τούτου το ερώτημα του τι συμφωνία θα υπάρξει είναι πολύ σημαντικό για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Η επόμενη ημερομηνία για την «εξέταση» (σ.σ. Από την S&P ) της Ελλάδας είναι η 13η Μαρτίου, όμως, μπορεί να μην τηρήσουμε αυτή την ημερομηνία, εάν θεωρήσουμε ότι κάτι εξαιρετικό μπορεί να συμβεί το οποίο θα επηρεάσει την πιστοληπτική αξιολόγηση του ελληνικού κράτους», υπογραμμίζει ο κ. Gill στο Reuters.

Σύμφωνα με το στέλεχος του οίκου, τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν υποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία ακολουθεί αδύναμη πορεία, κάτι το οποίο επίσης δεν είναι θετικό για την πιστοληπτική «υγεία» της Ελλάδας.

Επίσης τονίζει ότι δεν είναι διόλου θετικό το γεγονός ότι υπάρχει φυγή καταθέσεων αλλά και προσφυγή των μεγάλων ελληνικών τραπεζών στην ΤτΕ για στήριξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.