Quantcast
Στο υπουργείο Εργασίας παραμένει η κοινωνική ασφάλιση - enikonomia.gr
share

Στο υπουργείο Εργασίας παραμένει η κοινωνική ασφάλιση

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς Μαυρούλη

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναμένεται να παραμείνει η Γενική Γραμματεία και τα εποπτευόμενα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,  τόσο ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης δεσμεύθηκαν στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι θα συνεχιστεί η άρρηκτη σχέση της εργασίας με την κοινωνική ασφάλιση.

Σύμφωνος με τις εξελίξεις είναι και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ουσιαστικά δεν θα αλλάξει η δομή του υπουργείου Εργασίας, ενώ παραμείνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η πρόνοια στο υπουργείο Υγείας. 

Με αυτά τα δεδομένα ο σύλλογος των εργαζομένων «παγώνει» την απόφαση του για να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μας ενημέρωσε σχετικά με τις νέες εξελίξεις επι του συγκεκριμένου ζητήματος και σύμφωνα με τις οποίες νωρίς το πρωί έλαβε χώρα σύσκεψη, μεταξύ των Υπουργών Εργασίας και Υγείας, του Αναπληρωτή Υπουργού και του Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και του Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου μας, από το αποτέλεσμα της οποίας προέκυψε κοινός τόπος και η ορθή πολιτική άποψη ότι η Κοινωνική Ασφάλιση θα πρέπει να παραμείνει στο Υπουργείο Εργασίας και άμα τη αφίξει του πρωθυπουργού από το εξωτερικό και την σχετική του ενημέρωση θα πρέπει να αναληφθούν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την παραμονή της στο Υπουργείο Εργασίας.

Κατόπιν των ανωτέρω θετικών εξελίξεων, το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, αναμένοντας άμεσα τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για την εν τέλει ακύρωση στην πράξη της μεταφοράς της Κοινωνικής Ασφάλισης στο Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε να αναστείλει επί του παρόντος την απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.