Quantcast
Δραγασάκης: Υπάρχουν προϋποθέσεις για αμοιβαία επωφελή συμφωνία - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Υπάρχουν προϋποθέσεις για αμοιβαία επωφελή συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία αύριο, για το ελληνικό αίτημα, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Οι δύο άνδρες συζήτησης το θέμα των ελληνικών τραπεζών, μια μέρα μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει μόνο κατά 3 δισ. ευρώ τον ELA.

«Οι εκροές καταθέσεων είναι υπό έλεγχο», σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού αιτήματος.

Από την άλλη πλευρά, ο κος Δραγασάκης τόνισε ότι οι φήμες και τα δημοσιεύματα κάνουν κακό σε αυτό το θέμα αλλά ο κόσμος έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία.

«Εχουμε νωπή λαϊκή εντολή που λέει τέλος στα μνημόνια, τέλος στη λιτότητα, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει κάτι που παραβιάζει τη λαϊκή εντολή», τόνισε. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει μία συγκεκριμένη πρόταση, απέναντι στην οποία δεν έχουμε ακούσει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο», είπε και προσέθεσε ότι «πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει αύριο, στο πλαίσιο του Eurogroup, μια αμοιβαία επωφελής μεταβατική συμφωνία». Δεν παρέλειψε πάντως να συμπληρώσει ότι υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την Ελλάδα γονατισμένη για να επιβάλλουν τη θέλησή τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα δεν είναι κατά της Γερμανίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.