Quantcast
Αυτή είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Αυτή είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Η λίστα  της κυβέρνησης με τις μεταρρυθμίσεις που θα αποστείλει την Τρίτη το πρωί τελικά η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το ζήτημα των κόκκινων δανείων καθώς και την παύση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, οι οποίοι επισημαίνουν παράλληλα πως η διαρροή μέρους του κειμένου που θα αποσταλεί αύριο στους Υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup είναι αποσπασματική και λανθασμένη.

Επίσης τονίζεται ότι:

  • Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές  συμβάσεις και διαπραγματεύσεις.
  • Δεν  γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στη να συμφωνία Γκουρία – Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα.
  • Τέλος δεν γίνεται αναφορά  σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει,  αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

Ειδικότερα στις μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται:

1.    Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

2.    Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

3.    Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:

1.    Δίκαιο φορολογικό σύστημα

2.    Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

3.    Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς

4.    Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).

5.    Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα –μείωση της γραφειοκρατίας.

Αύριο το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη και σύμφωνα με πληροφορίες οι προτασεις  θα περιλαμβάνονται σε έξι σελίδες και όχι σε τρεις…

Την Τρίτη επίσης θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στις 11:00 και θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.