Quantcast
Σκληρή στάση κατά της Ελλάδας ζητούν Γερμανοί επιχειρηματίες - enikonomia.gr
share

Σκληρή στάση κατά της Ελλάδας ζητούν Γερμανοί επιχειρηματίες

δημοσιεύτηκε:

Ο επιχειρηματικός σύνδεσμος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της κυρίας Μέρκελ καλεί τους βουλευτές του κόμματος να κρατήσουν σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας, εν όψει της ψηφοφορίας που θα γίνει την Παρασκευή στη γερμανική Βουλή (Μπούντεσταγκ) για την έγκριση της παράτασης του προγράμματος βοήθειας της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. 

Η Μπούντεσταγκ αναμένεται ότι θα εγκρίνει την 4μηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ του Eurogroup και της Αθήνας. Ωστόσο, η Μέρκελ μπορεί να αντιμετωπίσει ανταρσία από τις τάξεις του κόμματός της και του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU).

Σε επιστολή του προς τους βουλευτές, ο Κουρτ Λάουκ, Πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του CDU, ανέφερε: “Μία απλή παράταση του προγράμματος βοήθειας χωρίς αποτελεσματικούς όρους θα σήμαινε ότι συνειδητά δίνουμε νέα δάνεια σε άλλα προβληματικά δάνεια”. Κάθε περαιτέρω βοήθεια πρέπει να έχει ως προυπόθεση την επιτυχή εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και διαφανείς λογαριασμούς

Το Συμβούλιο είναι μία ένωση που αντιπροσωπεύει επιχειρηματικά συμφέροντα και επικρίνει επί μακρόν τα προγράμματα βοήθειας σε χώρες της Ευρωζώνης. 

 

Πηγή: Financial Times

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.