Quantcast
Στις 6 Απριλίου η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ - enikonomia.gr
share

Στις 6 Απριλίου η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς Μαυρούλη

Στις 6 Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων για το 2015, όπως διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ, αφορά τόσο στους δικαιούχους του 2014 που είχαν καταθέσει διορθωτική αίτηση Α21 όσο και στους περίπου 700.000 δικαιούχους για το 2015.

Η πληρωμή της πρώτης δόσης για το 2015 των επιδομάτων από τον ΟΓΑ θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 6 Απριλίου και όχι στις 27 Μαρτίου, όπως είχε αποφασιστεί, καθώς σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνη υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.

Τα κονδύλια, ύψους 130 εκατ. ευρώ, έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, όμως λόγω τεχνικών προβλημάτων, κυρίως όσον αφορά στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών από μερίδα δικαιούχων, υπήρξε αυτή καθυστέρηση.

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.

To ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις.

Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών, εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Αντίθετα, ο ΟΓΑ φαίνεται πως αναζητεί ακόμη κονδύλι ύψους 25 εκατ. ευρώ για την πληρωμή οικογενειακών επιδομάτων σε όσους δικαιούχους του 2014 χρειάστηκε να υποβάλουν διορθωτική δήλωση.

Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαρτίου, αντί για αύριο, 27 Φεβρουαρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.  

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.