Στο ποσό των 61,6 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται το κόστος των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές από την κακοκαιρία όπως η Άρτα, η Θεσπρωτία, ο νομός Ιωαννίνων και η Πρέβεζα.
Ειδικότερα, οι προϋπολογισμοί για τα έργα αποκατάστασης είναι οι παρακάτω: ο προϋπολογισμός της Άρτας φτάνει στα 22,6 εκατομμύρια ευρώ, της Θεσπρωτία αγγίζει τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ, ο προϋπολογισμός του νομού Ιωαννίνων πλησιάζει τα 21,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της Πρέβεζας ανέρχεται στα 10,3 εκατομμύρια ευρώ.
Μεταξύ άλλων η Περιφέρεια έστειλε σχετικό φάκελο με πλήρη τεκμηρίωση στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με την επισήμανση ότι η αποτίμηση είναι συνεχής και βαρύνουσα, αφού υπάρχουν ζημιές και καταστροφές που συνεχίζουν να εμφανίζονται ως απόρροια των ίδιων φαινόμενων (πλημμυρών).
Επιπλέον από την Περιφέρεια επαναλαμβάνεται το αίτημα για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών ως πλημμυροπαθών ή υπό κατολίσθηση, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των πληγέντων.
Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η αντιμετώπιση των πλημμύρων και η αποκατάσταση των ζημιών συζητήθηκαν εκτενώς στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 25 Φεβρουαρίου 2015. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν για το ζήτημα: ο περιφερειάρχης Ηπείρου, οι αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι των πληγέντων περιοχών, εκπρόσωποι των πλημμυροπαθών του Ανθότοπου Άρτας και του Περάματος Ιωαννίνων.
Ο περιφερειάρχης της Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε ότι: «ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας εργάστηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο ίδιος ευχαρίστησε τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών για την συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα.
Ενώ ο ίδιος διαβεβαίωσε τους πληγέντες ότι: «η Περιφέρεια θα κάνει ότι είναι δυνατό για την αποκατάστασή τους».
Ο περιφερειάρχης, με αφορμή λοιπόν τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και σε περιοχές της Θεσπρωτίας, τόνισε ότι: «θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη για το ανώτατο όριο που πρέπει να έχει η λίμνη Παμβώτιδα, ώστε να μην πνίγονται το Πέραμα, στο Νησί και η περιοχή Βρυσέλλας».
Εν τέλει ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι: «πρέπει όλοι μαζί να κινηθούν συντονισμένα για την αποκατάσταση των πληγέντων και των ζημιών, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για καθαρισμούς».