Quantcast
Βάιντμαν: Με πολιτικό παζάρι δόθηκε παράταση στη Γαλλία για το έλλειμμα - enikonomia.gr
share

Βάιντμαν: Με πολιτικό παζάρι δόθηκε παράταση στη Γαλλία για το έλλειμμα

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική κεντρική τράπεζα (Μπούντεσμπανκ) «εκφράζει την ανησυχία της» για την παράταση έως το 2017 που έδωσε η Ευρωπαική Επιτροπή στη Γαλλία για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Η εφαρμογή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιάζει να έχει μετατραπεί σε ένα «πολιτικό παζάρι», δλωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, Γενς Βάιντμαν,  σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο, χαρακτηρίζοντας «ανησυχητική» την παράταση που δόθηκε στο Παρίσι για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

«Δεδομένου ότι υπάρχουν πολύ υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων είναι ανησυχητική» επισήμανε ο Βάιντμαν στην εφημερίδα Markische Allgemeine Zeitung. Η εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα της συνέντευξης που θα δημοσιευθεί στο αυριανό της φύλλο. 

Πρόκειται για κακό χειρισμό, όταν «οι κανονισμοί δεν κατανοούνται σχεδόν ποτέ και η εφαρμογή τους παραπέμπει στην πρακτική ενός πολιτικού παζαριού», πρόσθεσε ο Βάιντμαν.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.