Quantcast
Κορκίδης: «Η ανθρωπιστική κρίση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί μία πάγια κατάσταση» - enikonomia.gr
share

Κορκίδης: «Η ανθρωπιστική κρίση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί μία πάγια κατάσταση»

δημοσιεύτηκε:

Η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, που πρόκειται άλλωστε και για έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της κυβέρνησης, είναι αυτονόητο ότι βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την ΕΣΕΕ, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Θετική παράμετρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις οικογένειές τους, είναι η παράταση της δωρεάν ασφαλιστικής κάλυψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ένα ακόμα έτος και μέχρι την 29/2/16, ενώ αρνητική κρίνει η ΕΣΕΕ την προσέγγιση για τους ανέργους και οφειλέτες του ΟΑΕΕ που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, η ανέφικτη προϋπόθεση να μην έχουν οφειλές ή να έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Αντίστοιχα αρνητική για παροχές υγείας των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ είναι η συμπλήρωση των απαιτούμενων πενήντα ημερών ασφάλισης το προηγούμενο έτος.

Επιπλέον, κατά τη γνώμη της ΕΣΕΕ, τα κουπόνια θα πρέπει καλύτερα να αντικατασταθούν από «έξυπνες» κάρτες πολίτη, οι οποίες δεν καταστρέφονται, δεν μεταβιβάζονται, ούτε αντιγράφονται και το κυριότερο θα είναι διαθέσιμες στους δικαιούχους, ενώ θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και προσωπικά από τους χρήστες.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο χρόνια, λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για τη σίτιση των οικογενειών ανέργων εμπόρων.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είπε ο κ. Κορκίδης, δεν πρόκειται να υπερβούμε την ανθρωπιστική κρίση εάν σταδιακά η ελληνική οικονομία δεν μπει σε μία τροχιά ανάκαμψης και προσφοράς εργασίας.

Πρέπει ταχύτατα να προχωρήσουν και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την έλλειψη ρευστότητας, την απασχόληση και την επανεκκίνηση της αγοράς. Εργοδότες και εργαζόμενοι στο ελληνικό εμπόριο θα είμαστε ευτυχείς όταν ο συγκεκριμένος νόμος καταλήξει αχρείαστος και ανενεργός.

Η ανθρωπιστική κρίση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί μία πάγια κατάσταση και το κυριότερο δεν θα πρέπει να γίνεται από κανέναν μας αντιληπτή ως μία μόνιμη συνθήκη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.