Quantcast
Άγνωστος «Χ» η επιστροφή της τρόικας- Το ΔΝΤ ναρκοθετεί την αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Άγνωστος «Χ» η επιστροφή της τρόικας- Το ΔΝΤ ναρκοθετεί την αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Σ. Δασόπουλου

 

Εμπόδιο για την επιστροφή των θεσμών και της συνέχισης της αξιολόγησης επί της ουσίας παραμένουν οι μεγάλες απαιτήσεις των στελεχών του ΔΝΤ, τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι οι επικεφαλής των ομάδων των δανειστών θα βρεθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκονται και οι Ευρωπαίοι δανειστές, οι οποίοι βλέποντας τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση φοβούνται μια νέα Κυβερνητική αποσταθεροποίηση. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να το κάνουν ως ομάδα και εκεί υπάρχει πρόβλημα, αφού οι άνθρωπου του ΔΝΤ ζητούν ακόμη και μέτρα που δεν βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση εντός της αξιολόγησης.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την διαπραγμάτευση, μετέφερε την αβεβαιότητα για το συγκεκριμένο χρόνο επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα, όπως το αντιλήφθηκε κατά την διάρκεια των διαδοχικών τηλεδιασκέψεων που έχουν με τους επικεφαλής των ομάδων της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ΕΣΜ. Σε ερώτησή του προς τον Ντέκλαν Κοστέλο για το αν είναι πιθανή η επιστροφή τους στην Αθήνα τη ερχόμενη Δευτέρα απάντησε «ναι, κάπως δύσκολο».

 Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι το ΔΝΤ δεν κάνει βήμα από τις απαιτήσεις του, θεωρώντας ότι η προετοιμασία δεν είναι αρκετή ώστε να ξεκινήσουν οι απευθείας διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.