Τη μεγαλύτερη μείωση κατανάλωσης κρέατος στον κόσμο κατέγραψαν πέρυσι οι Έλληνες, καθώς το διαθέσιμο εισόδημά τους μειώθηκε, ενώ οι τιμές του κρέατος αυξήθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται έρευνα του Euromonitor.
Η κατανάλωση κρέατος στην Ελλάδα μειώθηκε 2,1% στην Ελλάδα, ενώ οι μόνες κατηγορίες τροφίμων που σημειώθηκε αύξηση κατανάλωσης ήταν τα όσπρια (1,5%) και οι ξηροί καρποί (1,4%), σύμφωνα με την οργάνωση Euromonitor.
Η κατανάλωση του κρέατος συνδέεται στενά με το διαθέσιμο εισόδημα, σύμφωνα με στέλεχος του Euromonitor.
Πηγή: Financial Times