Quantcast
Πιτέλα: Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της- Εφικτή η αξιολόγηση πριν το Καθολικό Πάσχα - enikonomia.gr
share

Πιτέλα: Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της- Εφικτή η αξιολόγηση πριν το Καθολικό Πάσχα

δημοσιεύτηκε:

Το ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει το προσφυγικό και την οικονομική κρίση υποστήριξε ο Τζιάνι Πιτέλα μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τώρα είναι η ώρα της Ε.Ε. να κάνει το καθήκον της» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στάθηκε σε τρεις αρχές, οι οποίες, όπως είπε, πρέπει να εφαρμόζονται από όλους:  την Αρχή αλληλεγγύης, τον καταμερισμό του βάρους και των υποχρεώσεων και το σεβασμό των κανόνων.

Ο κ. Πιτέλα έστειλε ένα μήνυμα, «ενδεχομένως το τελευταίο» όπως είπε, στους επικεφαλής των χωρών Βίσεγκραντ και όσα κράτη υιοθέτησαν άλλες απόψεις από αυτές της Ε.Ε. «Χαιρόμαστε που η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Τσεχία βρίσκονται στην Ε.Ε., αλλά δεν είναι δυνατόν οι κανόνες να ισχύουν μόνο για μερικά μέλη αυτής της οικογένειας. Αλλιώς δεν υπάρχει οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να εφαρμόσουν όλοι τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Όσον αφορά στην ελληνική οικονομία και την αξιολόγηση ο κ. Πιτέλα είπε πως υπάρχουν οι συνθήκες για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση πριν από το Πάσχα των Καθολικών και κάλεσε το ΔΝΤ να μην παρεμποδίσει τα πράγματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.