Quantcast
Reuters: Η Ελλάδα δύσκολα θα αποφύγει ιδιωτικοποιήσεις και συνταξιοδοτικό - enikonomia.gr
share

Reuters: Η Ελλάδα δύσκολα θα αποφύγει ιδιωτικοποιήσεις και συνταξιοδοτικό

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα δύσκολα θα αποφύγει το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος εκτιμά η Κομισιόν, ενόψει της κατάθεσης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η Ελλάδα δύσκολα θα αποφύγει το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού ζητήματος, λόγω των επιπτώσεων στον προϋπολογισμό.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, καθώς τα προαπαιτούμενα παραμένουν ίδια» τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Αλλά τα μέτρα μπορούν να αλλάξουν, μόνο βέβαια σε περίπτωση που δεν τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα του προϋπολογισμού» συνεχίζουν χαρακτηριστικά.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, διατείνουν, είναι ένα «σκληρό» θέμα, καθώς συμβάλλει στον προϋπολογισμό του 2015 με 4 δισ. ευρώ.

Ένα ακόμη δύσκολο θέμα αφορά το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς η Κομισιόν ανησυχεί σχετικά με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και με την αναλογία μεταξύ των προνομίων και των καταβαλλόμενων εισφορών.

Παράλληλα, τονίζουν, οι πιστωτές επιδιώκουν αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ, θέτοντας στο τραπέζι την κατάργηση των μειώσεων στα νησιά και τα ξενοδοχεία.

Τέλος, οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές καθιστούν αναγκαία τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές εξελίξεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.