Quantcast
Ντράγκι: Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες

δημοσιεύτηκε:

Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες επί του παρόντος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, επναλαμβάνοντας αντίστοιχη δήλωση που έκανε πριν από δύο εβδομάδας στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, ανέφερε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από ό,τι ήταν στην αρχή της κρίσης και τόνισε ότι επί του παρόντος είναι φερέγγυες. Όπως σημείωσε ο Ντράγκι, και οι τρεις κεφαλαιακοί δείκτες των ελληνικών τραπεζών βρίσκονται πάνω από το απαιτούμενο όριο.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της ρευστότητας, ο Ντράγκι παραδέχτηκε ότι έχει επιδεινωθεί και ότι η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ έχει αυξηθεί.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι πολύ πιο ανθεκτική απ ό,τι ήταν πριν από τέσσερα – πέντε χρόνια, όταν ξέσπασε η ελληνική κρίση. Τώρα δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος, δήλωσε στη συνέχεια, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο βραχυπρόθεσμο διάστημα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.