Quantcast
Deutsche Bank: Η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία στις 9 Απριλίου - enikonomia.gr
share

Deutsche Bank: Η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία στις 9 Απριλίου

δημοσιεύτηκε:

Σε αντίθεση με όσα ανέφερε χθες το πρακτορείο Reuters, ότι η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα στις 20 Απριλίου, η Deutsche Bank υπογραμμίζει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας έως τις 9 Απριλίου, λόγω των έντονων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, η γερμανική επενδυτική τράπεζα προειδοποιεί, πως η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής της δόσης των 460 εκ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου στις 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Bank, τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας υπολείπονται κατά 1 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, ενώ παράλληλα, η ρευστότητα των τραπεζών βρίσκεται σε εξαιρετικά πιεστική κατάσταση.

«Οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται, με την 18η Μαρτίου να παρατηρείται η μεγαλύτερη φυγή κεφαλαίων του τελευταίου μήνα (400 εκ. ευρώ)» τονίζει η Deutsche Bank.

Όπως εξηγεί, η διασφάλιση της χρηματοδοτικής στήριξης, έγκειται στην εφαρμογή των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, η έγκριση των οποίων συνιστά γρίφο για την ελληνική κυβέρνηση.

«Η στήριξη της Βουλής στις μεταρρυθμίσεις θα είναι δύσκολη και η κυβέρνηση ενδέχεται να προσφύγει ακόμη και στη λύση του δημοψηφίσματος» διατείνει χαρακτηριστικά.

Πάντως, η Deutsche Bank επισημαίνει πως «το βασικό σενάριο εξακολουθεί να προβλέπει την επίτευξη συμφωνίας». Ωστόσο, συνεχίζει, η αβεβαιότητα θα διατηρηθεί στα ύψη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.