Quantcast
Γερμανική οικονομία: Περαιτέρω ενίσχυσή της δείχνει η αύξηση του δείκτη Ifo - enikonomia.gr
share

Γερμανική οικονομία: Περαιτέρω ενίσχυσή της δείχνει η αύξηση του δείκτη Ifo

δημοσιεύτηκε:

Ο δείκτης γερμανικού επιχειρηματικού κλίματος, που καταρτίζει το Ινστιτούτο Ifo, αυξήθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, αυξάνοντας τις ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη ευρωπαική οικονομία είναι και πάλι σε θέση οδηγού.

Ο δείκτης του Ifo αυξήθηκε στις 107,9 μονάδες από 106,8 τον Μάρτιο. Η ανακοίνωση του Ifo έρχεται μια ημέρα μετά τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας Markit που έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα και του τομέα υπηρεσιών της Γερμανίας αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 8 μηνών, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία της έχει ξεπεράσει την κάμψη που σημείωσε στα μέσα του 2014. Αυτό βοηθά και την Ευρωζώνη συνολικά να ανεβάσει ρυθμό, σε μία περίοδο μάλιστα που η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα υλοποιεί το πρόγραμμα αγορών ομολόγων ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.  

Η γερμανική κεντρική τράπεζα (Μπούντεσμπανκ) δήλωσε τη Δευτέρα ότι το γερμανικό ΑΕΠ πιθανόν αυξήθηκε “απότομα” το πρώτο τρίμηνο του 2015 μετά “από την απρόσμενα ισχυρή πορεία του” στο τέλος του 2014. 

Υπάρχει “ελπίδα κάπως ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης την Άνοιξη” στην Ευρωζώνη, δήλωσε οικονομολόγος της Commerzbank στη Φρανκφούρτη. “Οι χαμηλότερες τιμές ενέργειας και το ασθενές ευρώ φαίνεται να έχει αποτελέσματα” και η ΕΚΤ “αναμένεται να συνεχίσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της”, πρόσθεσε ο ίδιος. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.