Quantcast
ΕΕ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ξεναγήσεις σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ξεναγήσεις σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες

δημοσιεύτηκε:

Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα T-GUIDE της Ευρωπαϊκής  Ένωσης για ξεναγήσεις σε άτομα με νοητική στέρηση και μαθησιακές δυσκολίες, το οποίο διοργανώθηκε από την Φλαμανδική Περιφερειακή Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ),  Έφη Καλαμπουκίδου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είχε την υποστήριξη του Προγράμματος Εκπαίδευσης «Leonardo Da Vinci» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το T-GUIDE απαρτιζόταν από  εννέα οργανισμούς.

Το αντικείμενο του πρότζεκτ, ήταν να αναδείξει τις δυσκολίες που συναντούν οι τουρίστες με διανοητική υστέρηση ή μαθησιακές δυσκολίες κατά την διάρκεια των διακοπών τους.  Στόχος αυτού του προγράμματος ήταν  να αναδείξει το πρόβλημα αυτό, αλλά και να εντοπίσει  τις απαιτούμενες ικανότητες που θα πρέπει να έχει ο ξεναγός σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και πώς θα πρέπει να εκπαιδευτεί σε αυτόν τον τομέα.

Πάντως, λίγοι ξεναγοί έχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες να ξεναγήσουν ένα τέτοιο κοινό.

Εν τω μεταξύ στο συνέδριο παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Ξεναγών Carlos Ortega, η επικεφαλής του πρότζεκτ Antonella Correra , 50 ξεναγοί, μάνατζερ προορισμών και φορέων χάραξης πολιτικής,  που προέρχονταν από δέκα  διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Ξεναγών, Carlos Ortega, επισήμανε τη σημασία των αποτελεσμάτων του πρότζεκτ για τα μέλη της ομοσπονδίας και συνέχισε διευκρινίζοντας ότι «η εκπαίδευση αυτή θα έπρεπε να έχει ως αποτέλεσμα τη διάθεση περισσότερων ξεναγών για τους επισκέπτες των ευρωπαϊκών χωρών και παράλληλα να οδηγεί σε νέες ευκαιρίες εργασίας για τους ξεναγούς και για την τουριστική βιομηχανία».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.