Quantcast
Women Techmakers: Οι γυναίκες διεκδικούν δυναμικό ρόλο στην επιχειρηματικότητα - enikonomia.gr
share

Women Techmakers: Οι γυναίκες διεκδικούν δυναμικό ρόλο στην επιχειρηματικότητα

δημοσιεύτηκε:

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος “Women Techmakers” (WTM) στην Ελλάδα, σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας ισχυρής πλατφόρμας που θα βοηθήσει τις γυναίκες να έχουν ένα πιο δυναμικό ρόλο στην επιχειρηματικότητα μέσω της τεχνολογίας  ενώ από την άλλη θα προωθεί μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Το Women Techmakers Greece είναι μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος που ξεκίνησε η Google και έχει σαν στόχο να προωθήσει της γυναίκες της τεχνολογίας αυξάνοντας την προβολή τους, και παρέχοντας τους μια παγκόσμια κοινότητα και τα απαραίτητα εφόδια.

Η πρώτη επίσημη παρουσία του Women Techmakers πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με μεγάλη συμμετοχή και συνολικά 22 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω Hangouts).  

Ο Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Ρόμπερτ Σάντερς, συνεχάρη την κοινότητα GDG Thessaloniki για την πρωτοβουλία να διοργανώσει την συνάντηση των Women Techmakers ενώ η Λιάνα Γούτα (Διευθύντρια Σχέσεων με Διεθνείς Οργανισμούς, Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων, Πρόεδρος Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών-ΕΕΔΕ, τμήμα Μακεδονίας) υποστήριξε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι στους επιχειρηματίες αρχικών σταδίων, οι γυναίκες καινοτομούν περισσότερο, δραστηριοποιούνται στο χώρο μέσης ή υψηλής τεχνολογίας και προσφέρουν νέα προϊόντα ή υπηρεσίας σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τους άντρες. 

Από την πλευρά της η Όλγα Σταυροπούλου ,Πρόεδρος της Μίλητος Συμβουλευτική ΑΕ & Συνιδρύτρια της Κοινωνικής Επιχείρησης «knowl για την Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση επεσήμανε ότι είναι  ” Καιρός να εστιάσουμε στο πλεόνασμα δημιουργικότητας, κινητοποίησης, δικτύωσης, ομαδικότητας, οργανωτικότητας, και επιβεβαιωμένης αγάπης για την τεχνολογία, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.